8.5 C
New York
donderdag 22 februari 2024

Dorpsstraat, uw Fietsstraat

Winkels voor tweewielers, bikes, fietsen….. Het kan niet op in de Dorpsstraat in Zevenhuizen. Nu het Dorpsplein straks parkeerplein wordt, lijkt het tijdstip gekomen om de verkeerssituatie in en rondom de gehele Dorpsstraat nog eens te bekijken. Het Dorp groeit, de recreatie trekt en zo ook het fietsgebruik.

Kunnen we de Dorpsstraat fietsvriendelijker maken? Een groot deel is voor de auto’s al eenrichting verkeer, maar voor fietsers gewoon tweerichting. Het deel tussen de T-aansluiting met B.Boerstraat en de Opril is tweerichting en vaak lastig om doorheen te komen. U voelt het misschien al aankomen: eenrichting verkeer? Mis. Het deel tussen Jumbo en Opril blijft tweerichting maar dan alleen voor parkeren. De rest  na Jumbo tot Kerkepad/T-aansluiting wordt naast wandelaars alleen voor fietsers en “leverancier/bewoner auto’s”.

Met het Jumbo- respectievelijk Roos-parkeren en het faciliteren van de wandelaar en de fietser ontstaat zo een dorps winkelgebied met restaurants, kerk- en zijstraatpleintjes, kantoren/praktijkruimtes en natuurlijk bewoners. In het verleden is er wel eens sprake geweest van verhuizing van Voorbrood. Duidelijk is wel, dat er dan een forse ingreep mogelijk is. Waarschijnlijk zal het gehele gebied gesaneerd worden en zal er nieuwe woon-en winkelbebouwing aan de randen  van de Bosgracht worden opgetrokken….Krijgen we toch nog een Dorpsplein met misschien zelfs een Deelgemeentehuis.

Jan Dirk Dorrepaal

Dit is een opinie artikel geschreven door de ondertekenaar. Het is dan ook zijn of haar mening en niet geschreven en ook niet onderschreven door de redactie. Wie ook een opinie artikel wil insturen nodigen we van harte uit op info@gouweijsselnieuws.nl

Advertentie