Stichting Leergeld Hollandsche IJssel nieuwe naam voor groter werkgebied

Per 1 augustus 2018 verandert Stichting Leergeld Capelle e.o. haar naam in Stichting Leergeld Hollandsche IJssel. De stichting werkt niet alleen meer in Capelle aan den IJssel maar is nu ook officieel partner van de gemeente Krimpen aan den IJssel en gemeente Zuidplas.

De drie gemeenten werken op gebied van het sociale domein samen in een gemeenschappelijke regeling IJsselgemeenten. Krimpen en Zuidplas hadden nog geen actieve stichting Leergeld. Het bestuur van Leergeld Capelle heeft daarom de uitdaging opgepakt om in het verzorgingsgebied van de gemeenschappelijke regeling haar werkzaamheden uit te breiden. In het voorjaar zijn, naast het contract met Capelle, contracten afgesloten met Krimpen en Zuidplas.(zie bovenstaande foto)

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120% van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. De Stichting realiseert dat door o.a. het verstrekken van een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7, kosten voor een schoolreis als aanvulling op de gemeentelijke regeling of een aanvulling op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Voor meer informatie: zie de website www.leergeldijssel.nl