8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Uitbreiding aanpak kinderarmoede in Zuidplas

Op 2 februari heeft de gemeente Zuidplas het contract verlengd met stichting Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds en een nieuw contract afgesloten met stichting Leergeld. Dit is in het kader van het aanpak van kinderarmoede, dat na een aangenomen motie van de SP, door de gemeente voortvarend wordt opgepakt. De afgelopen anderhalf jaar liep er al een proef met stichting Jeugdsport en Jeugdcultuurfonds. Wethouder van Woudenberg : “Het gaat er om dat dat alle kinderen mee kunnen doen in Zuidplas. Met de producten van deze organisaties en het werk van het CJG van 0-4 jaar aan de voorkant, hebben we het hele spectrum gedekt waardoor alle kinderen in Zuidplas een kans krijgen!”.

Paul van der Eijnden van stichting Leergeld:  “we willen er geen gras over laten groeien en er is al een eerste intermediar hebben aangesteld in Zuidplas. Ook is er al contact met stichting welzijn en met Zuidplas helpt”. Het  Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds wil provincie dekkend gaan werken en zijn blij met de samenwerking. “We hebben inmiddels 7.000 kinderen in Zuid Holland kunnen helpen” aldus J.B Waaijer.  Van Woudenberg spreekt ook de ambitie uit om niet alleen met overheidsgeld maar ook met de bedrijven en organisaties meer geld wil verzamelen.

In Zuidplas zijn er al veel aanvragen ingediend voor sportvoorzieningen tijdens de proefperiode. Het aantal aanvragen voor cultuur is echter nog weinig gebruikt. Bastiene Prins van Moz-Art bevestigde dit en heeft maar een paar aanvragen; “we hopen dat er meer aanvragen komen in de toekomst”. Kinderen waarvan het gezin leeft onder de armoede grens komen in aanmerking. Voor sport is er een jaarlijkse bijdrage van 225 euro en voor cultuur 450 euro voor contributie en attributen. Voor zwemles is er een vergoeding van 450 euro met een diploma A garantie bij stichting het Polderbad. Stichting Leergeld staat garant voor (tweedehands) computers, laptops, rekenmachines, tablets, (tweedehands) fietsen en andere direct aan school gerelateerde goederen.

 

Advertentie