Fietser valt van opengaande brug – Julianasluis Gouda

Op donderdagmiddag 12 juli rond 12:00 uur is een fietser bij de Julianasluis in Gouda ten val gekomen. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De fietser negeerde volgens omstanders de gesloten slagbomen en rode knipperlampen van de brug en reed het brugdek op. De brug was echter aan het opengaan, waardoor de fietser van de brug viel en op het asfalt landde. Bij deze val raakte de man zwaargewond, zodat naast een ambulance ook een traumahelikopter werd opgeroepen.

Nadat de man gestabiliseerd was, is hij met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De weg is afgesloten in verband met politieonderzoek door de medewerkers van de Verkeersongevallen Analyse (VOA).

Lees ook update: Dubbele brug Julianasluis mogelijk oorzaak zwaar ongeval fietser