6.6 C
New York
donderdag 27 februari 2020

Indeling voetbalcompetitie : Groeneweg mag 460 km rijden

De KNVB heeft de nieuwe indeling van de voetbalcompetities bekend gemaakt. Voor de ploegen uit Zuidplas zijn er nogal wat verschillen. De promotie van Groeneweg naar de eerste klasse levert nogal wat gereis op. Er zitten in deze klasse drie ploegen uit Brabant en daarom mag de ploeg uit Zevenhuizen bij elkaar 460 kilometer gaan rijden. Omdat CVV de Zwervers en GLZ Delfshaven ook zijn gepromoveerd komen deze teams ook weer in de eerste klasse D.

De KNVB heeft aangegeven dat juist de reisafstand van de clubs uit West Brabant te veel was en daarom zijn ze ingedeeld in West 2. Echter is het ook ruim 100 kilometer voor de mannen van Moerse Boys of Rood Wit W naar VUC in Den Haag. DHC uit Delft is afgelopen jaar gedegradeerd uit de hoofdklasse. VOC uit Rotterdam heeft het in de nacompetitie niet gered om naar de hoofdklasse te promoveren.

 

Moerkapelle en Moordrecht zijn het aankomende seizoen ingedeeld in de Vierde klasse B op zaterdag. Beide clubs krijgen veel minder reisafstand dan Groeneweg, de tegenstanders zijn allemaal in het gebied rond Woerden en Gouda.  Nieuwerkerk gaat in de vierde klasse F vooral naar Rotterdamse clubs. De rood-zwarten moeten door de overgang naar zaterdag ook onderaan beginnen.

 

Volg het laatste nieuws

2,155FansLike
269VolgersVolg
419VolgersVolg