8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Lengte eenrichtingsverkeer Groenendijk helemaal tot aan Capelle

Afgelopen week bracht Gouwe IJssel Nieuws al het bericht dat de Groenendijk vanaf 20 augustus tot oktober eenrichtingsverkeer gaat worden. Hierop kwamen enkele vragen van lezers via Facebook bij de redactie. We hebben hierop deze vragen doorgestuurd aan het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard en kregen ook heel snel duidelijke antwoorden. Belangrijkste vraag was de lengte van het eenrichtingsverkeer. Dit is tussen Kortenoord in Nieuwerkerk aan den IJssel en de Zuiderbreedte in Capelle aan den IJssel. Verkeer komende van Hitland, landgoed de Olifant en de werkhaven moeten dan ook in de richting van Capelle aan den IJssel rijden.

Een andere vraag was of het eenrichtingsverkeer ook voor fietsers is. Hierop heeft het waterschap laten weten dat het alleen voor gemotoriseerd verkeer is en dat fietsers dus wel op de dijk mogen rijden. Of dat raadzaam is met de grote vrachtwagens met klei die gaan rijden is een andere vraag. Er is een alternatief door Park Hitland heen om wel veilig te fietsen (zie rode lijn op onderstaande kaart).

Mochten de werkzaamheden niet gereedkomen in oktober dan gaat men verder in april. In de tussenliggende periode wordt het eenrichtingsverkeer opgeheven en dan weer ingesteld in april. De werkzaamheden zijn nodig om de dijk te verbeteren nadat er gebreken waren gevonden tijdens een inspectie. Zowel de berm als het talud krijgen een extra laag klei om zo weer aan de eisen van een veilige dijk te kunnen voldoen.

Advertentie