8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Twee ongevallen met scooters in Moordrecht

Vanmiddag zijn kort na elkaar 2 ongevallen in Moordrecht gebeurd, waarbij scooterrijders betrokken waren. Een van de betrokkenen is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 17:00 uur ging het mis op de Oost Ringdijk. Een personenauto en een scooter reden elkaar tegemoet. De automobilist zag de scooterrijder naderen, ging aan de kant en stopte uiteindelijk om de scooter te laten passeren. De bestuurder van de scooter greep uiteindelijk te laat in, waardoor de scooter tegen de personenauto aan reed. Zowel de bestuurder als de jonge passagier van de scooter werden gelanceerd en landden op de voorkant van de personenwagen. Hierbij kwam de passagier op de voorruit van de auto terecht, maar hield aan de landing wonderwel een zeer kleine blessure over. Volgens getuigen had deze jongeman een engeltje op zijn schouder. Anders was het met de bestuurder van de scooter: deze is door ambulancepersoneel nagekeken en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd waar hij verder onderzocht en behandeld zal worden.

De auto is weggetakeld door een berger, de scooter is door de politie meegenomen.

(Tekst gaat door onder foto)

Een kwartier later was het raak op de Schielandse Hoge Zeedijk West tussen Moordrecht en Nieuwerkerk. Een scooterbestuurder raakte de macht over het stuur kwijt en kwam op het fietspad ten val. Hij is in de ambulance behandeld aan wonden aan zijn hand en aan zijn knie.

De scooter raakte bij de valpartij beschadigd, maar kon nog wel rijden. De politie adviseerde de bestuurder de scooter te laten repareren, en er niet in deze staat mee te blijven rijden.

Advertentie