Overlast van brandlucht in Moordrecht met druk op de knop verholpen

Dinsdagavond 31 juli zijn rond 19:00 uur  brandweereenheden uit Moordrecht en Gouda gealarmeerd voor zwarte rook en een brandlucht aan de Oost Ringdijk in Moordrecht. De melding werd door omwonenden gedaan.

Er bestond een vermoeden dat brand was uitgebroken bij een van de (agrarische) bedrijven langs de Zuidplaspolderweg. De brandweer zette niet alleen 2 tankautospuiten in, maar ook de ladderwagen uit Gouda. Na een korte zoekslag werd geconstateerd dat de brandlucht uit het pand van Thermo-clean Nederland kwam.

Nader onderzoek wees uit, dat een naverbrander was stilgevallen. Deze naverbrander verbrandt, in het schoonmaakproces van metaal, de laatste onverbrande stoffen die bij het proces overblijven. Doordat deze naverbrander wat stilgevallen werd een sterke brandlucht uitgestoten.

Na een druk op de reset-knop is het apparaat weer in werking getreden en was alle overlast verdwenen.