A12 richting Den Haag dicht bij Gouda wegens ernstige aanrijding Zevenhuizen/Waddinxveen

De A12 van Gouda naar Den Haag is op donderdagochtend 2 augustus kort na 8:30 uur volledig afgesloten vanaf Gouda. Dit in verband met een ernstige aanrijding ter hoogte van afrit Zevenhuizen/Waddinxveen.

Bij de aanrijding zijn tenminste 2 personenauto’s en een busje betrokken. Meerdere personen zijn hierbij gewond geraakt. De brandweer heeft van een personenauto het dak verwijderd, zodat een bekneld geraakte passagier kon worden bevrijd. Deze vrouw was aanspreekbaar.

De afsluiting zal geruime tijd duren, zowel vanwege bergingswerkzaamheden als vanwege onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Verkeer wordt vanaf Gouda omgeleid over de A20 en de A13.

Verkeer achter de aanrijding mocht onder begeleiding van de politie keren en terugrijden naar Gouda, om daar de weg via de A20 te vervolgen. Inmiddels is 1 rijstrook vrijgegeven, zodat het verkeer dat nog achter de aanrijding staat, kan doorrijden richting Den Haag.