8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

“Gemeente is niet verantwoordelijk voor huisvesting Cultureel Centrum Moordrecht”

De gemeente Zuidplas is niet verantwoordelijk voor het huisvestingsvraagstuk van Cultureel Centrum Moordrecht. Dat stelt het college van B&W in een reactie op de vragen die eerder door raadslid Johan Helmer werden gesteld. 

Helmer stelde begin augustus een aantal vragen over de huisvesting van het Cultureel Centrum. Dit naar aanleiding van het bericht dat de gemeente voor de laatste keer uitstel had verleend aan het Cultureel Centrum tot 14 september 2018. Het Cultureel Centrum is nu nog gehuisvest in het gebouw van de voormalige Sjaloomschool aan de Vierde Tochtweg in Moordrecht. Dit gebouw wordt halverwege september gesloopt. De gemeente wil, ondanks dat er nog geen planning is voor de herontwikkeling van de locatie, uiterlijk half september tot sloop overgaan. Hiermee wil de gemeente voorkomen om in dezelfde situatie te belanden als bij bijvoorbeeld het voormalige gemeentehuis in Zevenhuizen, het gemeentehuis in Nieuwerkerk en de Rank in Moordrecht. Op deze drie locaties moest sloop uiteindelijk uitgesteld worden vanwege de aanwezigheid van vleermuizen of beschermde vogels. Om vertraging bij de herontwikkeling te voorkomen wil de gemeente de locatie nu tijdig gesloopt hebben.

Ondanks dat de gemeente niet verantwoordelijk is voor de huisvesting van het Cultureel Centrum probeert zij wel mee te denken over een oplossing. Deze oplossingen liggen echter niet voor het oprapen stelt het college in haar reactie. Op dit moment wordt onderzocht of het Cultureel Centrum tijdelijk gehuisvest zou kunnen worden in leegstaande lokalen van de brede school in Moordrecht.

Bij de beantwoording van de eerder gestelde vragen heeft de gemeente op verzoek van raadslid Johan Helmer ook de e-mail correspondentie tussen de gemeente en het Cultureel Centrum gepubliceerd. Hieruit blijkt dat in een eerder stadium het Cultureel Centrum een bod heeft uitgebracht van 400.000,- euro op het voormalige schoolgebouw. Hierop heeft de gemeente heeft laten weten dat het schoolgebouw niet te koop staat. Ook blijkt dat het college een poging heeft gedaan om te onderzoeken of de huidige gebruikers van de Kraal aan de Prinses Beatrixstraat konden verhuizen naar de brede school in Moordrecht. Als de uitkomst hiervan positief zou zijn zou de Kraal voor verkoop aangeboden kunnen worden aan het Cultureel Centrum. Onduidelijk is of de uitkomsten van dit onderzoek al bekendgemaakt zijn.

 

Advertentie