8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Acteerles voor jong en oud met masterclass van Mark van Haasteren

Op 11 september start de Acteerstudio Zuidplas, een nieuw initiatief van Dramacoach Esther Erdtsieck-Blaaser. Zij is binnen de gemeente Zuidplas geen onbekende binnen de culturele sector. Al ruim 10 jaar geeft zij als gastdocent o.a. dramalessen op de basisscholen in de gemeente en is de vaste regisseur van de Stichting Turf.

Regelmatig wordt na een gastles of workshop door deelnemers gevraagd: kunnen we bij jou op les? Tot voor kort was het antwoord daar nee op, maar vanaf september zal Esther wekelijks op dinsdag acteerlessen geven in Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen. Eerder gaf zij daar al korte cursussen en vanwege het enthousiasme van de deelnemers zijn er nu plannen voor een vaste plek waar ‘iedereen vanaf 4 jaar tot 70+’ die wil acteren terecht kan.

“Ik begin nu met lesblok 1 en zal het zo verder gaan opbouwen. Het is leuk om te zien dat de leeftijd van de mensen die zich inschrijven nu al zo variëren. Daarom ben ik zo blij dat er een masterclass komt met Mark van Haasteren voor lesblok 1. Mark speelde diverse rollen in musicals (o.a.Sound of Music en Dr. Dolittle), was kinderregisseur bij Stage Entertainment (o.a. Miss Saigon, Mary Poppins, The Bodyguard) en was regisseur bij Efteling Theater (De Gelaarsde Kat en De Sprookjes sprokkelaar). Momenteel regisseert hij Kruistocht in Spijkerbroek (NJMT).” Meer informatie over de acteerlessen en de mogelijkheid tot inschrijven kan via www.dramacoach.nl onder ‘ik wil acteren’

Advertentie