8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

CU/SGP Zuidplas : bestraf verduurzamen huis niet met hogere OZB

Raadslid Willem-Jan Verdoes heeft schriftelijke vragen gesteld namens de fractie Christenunie/SGP over de OZB. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft uitspraak gedaan dat zonnepanelen onroerend goed zijn en Verdoes wil weten of ook de gemeente Zuidplas deze duurzame maatregel ook meeneemt in de taxatie van de waarde van een koopwoning. Ook wil Verdoes weten of andere duurzame maatregelen, zoals bijvoorbeeld een warmtepomp, bij de waarde van de woning wordt geteld.

De fractie is van mening dat dat huiseigenaren die hun huis verduurzamen op deze manier gestraft worden en wil daarom ook weten hoe de gemeente Zuidplas kan voorkomen dat deze duurzame verrijkingen aan een woning als extra waarde worden meegerekend.  Het college van burgemeester en wethouders moeten op de vragen binnen 30 dagen antwoord geven.

Advertentie