Pubquiztitel Swanla voor het eerst geprolongeerd

Rond de 250 deelnemers waren vrijdag 7 september aanwezig in de theaterzaal van Dorpshuis Swanla om daar de eerste pubquiz van theaterseizoen 2018-2019 te spelen. Voor het eerst in de geschiedenis van de Zevenhuizense pubquiz won een team, dat al eens eerder eerste was geworden. Als team de Triviacrackers nog één keer wint, mag het de prestigieuze wisselbeker houden. De zevende editie van de Zevenhuizense pubquiz werd weer een zeer geslaagde avond. De organisatie, de theatercommissie van Theater Swanla, heeft naar aanleiding van alle eerdere pubquizzen in Zevenhuizen besloten om dit theaterseizoen geen drie, maar vier van zulke gezellige avonden te organiseren. Een beslissing waar de deelnemende teams heel erg blij mee zijn. De inschrijving was dan ook binnen de kortste keren vol en er moesten diverse teams teleurgesteld worden, omdat zij deze eerste aflevering van dit seizoen niet mee konden maken. Er waren diverse teams die al vele keren eerder meespeelden en er zijn zelfs teams die tot nu toe alle zeven afleveringen hebben meegedaan. Desondanks waren er ook nieuwe deelnemers en die komen echt niet allemaal uit Zevenhuizen. Er waren deelnemers uit onder andere Nesselande, Zoetermeer, Waddinxveen, Nieuwerkerk aan den IJssel, Moerkapelle, Bleiswijk, Deventer en Amersfoort.

Traditiegetrouw opende de avond met een speciale Zevenhuizense ronde. De tien vragen die altijd iets met Zevenhuizen of Zuidplas te maken hebben werden echter het best beantwoord door een team uit Moerkapelle. De Van der Duintjes wonnen een zeer bijzondere prijs: een zooitje vis. Deze verwijzing naar het plaatselijke viswijvenkoor bestond uit een prachtige sortering van diverse vissoorten. De eigenlijke wedstrijd bestond uit tien ronden, waaronder twee afvalrondes, die gespeeld werden door de teamcaptains. De teams moesten onder andere weten met wie Doutzen Kroes getrouwd is, wat de hoofdstad is van Brazilië, wie er schuilgaat achter de naam Paul Hewson en wie dit jaar de mol was. Ook moesten ze honden van afbeeldingen weten te herkennen en het geluid van copulerende kamelen aan de juiste diersoort weten te koppelen. Zoals altijd werd de pubquiz afgesloten met een muziekronde.

Rond half twaalf kon de jury de uitslag bekendmaken. De Vlavinkjes, uit Nieuwerkerk en eerder al eens winnaar, werden nipt verslagen door een team uit Zevenhuizen. De Triviacrackers wonnen de pubquiz. Dat was niet voor het eerst. Ook de vorige aflevering haalden zij de meeste punten. Er rust nu een zware druk op dit team, want als zij de wisselbeker drie keer winnen, mogen zij hem houden. Bovendien is er dit seizoen voor het eerst ook een prijs voor het team met de beste jaarprestatie en ook die uitdaging zal het team graag aangaan. Dat neemt niet weg, dat de Triviacrackers, zoals vrijwel alle teams, vooral komen voor de gezelligheid. De volgende pubquiz wordt gehouden op vrijdag 9 november. Teams van minimaal vier en maximaal acht personen kunnen zich inschrijven via de mail: pubquiz@theaterswanla.nl of via de site www.theaterswanla.nl