8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Bouwkraan omgevallen in Zevenhuizen

In de nieuwbouwwijk Zevenhuizen Zuid is dinsdag 11 september een grote bouwkraan omgevallen. Bij het ongeval is niemand gewond geraakt. De omgevallen torenkraan was bezig met het plaatsen van ramen bij nieuwe woningen. De kraan is dinsdagmorgen aan het begin van de dag omgevallen. De stempels van de kraan zijn weggezakt in de zachte grond.

De machinist van de kraan werkte met een afstandsbediening waardoor hij niet boven in de kraan zat en ongedeerd is gebleven. De inspectie SZW, voorheen arbeidsinspectie, doet onderzoek naar de omstandigheden bij het ongeval. Een andere kraan van hetzelfde bedrijf heeft de omgevallen torenkraan weer overeind gezet. Dit is net iets na 14.00 uur gelukt. Ook bleek dat de schade aan de huizen die in aanbouw zijn zeer minimaal is.

bouwkraan om gevallen

 

Advertentie