Regen doet niks af aan gezellig pannenkoekenfeest in de Hennipgaarde

Op 12 september, de dag dat diverse scholen in de gemeente Zuidplas gesloten waren door de staking in het primair onderwijs, was er in de Hennipgaarde pannenkoeken eten voor de kinderen. Ondanks regen en wind was het gezellig druk in de tent waar 40 tot 50 kinderen met ouders of met opa en oma op af waren gekomen.  Voor de kinderen (en ouders) waren door diverse vrijwilligers gewone en melkvrije pannenkoeken gebakken en die werden opgegeten met stroop, poedersuiker of snoepspekkies.

“Vrienden van de Hennipgaarde” wilde met dit pannenkoekenfeest de kinderen achter de computer of spelcomputer vandaan halen. Ze is  van mening dat lichte regen geen belemmering moet zijn om buiten te kunnen spelen. Het beste bewijs waren een paar kinderen die gelijk na de eerste pannenkoeken de speelplek opzochten en onder de modder zaten. De organisatie benadrukte nog maar eens dat het nooit echt aangetoond is dat de eerdere beschuldiging van ziek zijn door het water komt.  Wel benadrukt de vereniging dat het water niet bedoeld is als zwemwater, maar er wel in gespeeld kan worden.

Terwijl er bij de speelvijver volop met stenen, modder en hout werd gesleept, is de miezer toegenomen tot een stevige bui. Toch laten de kinderen zich niet uit het veld slaan. Een opa en oma arriveerden met hun twee kleinkinderen en genoten van de pannenkoeken. Zo bleef het een komen en gaan van bezoekers en aan het einde van het feest was de voorraad van ruim 300 pannenkoeken nagenoeg op.  De organisatie kijkt tevreden terug op de middag en hoopt veel vaker dit soort activiteiten te kunnen organiseren. Dank was er aan de pannenkoeken bakkers en Ben Verburg van La Baraque voor de uitgeleende rechaud.

Foto album Facebook