8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Druk bezochte vlootschouw in Nieuwerkerk weer succesvol

Nadat in 2017 het slechte weer spelbreker was en er geen vlootschouw gehouden kon worden, waren de weergoden dit jaar de organisatie wel goed gezind. Met zwoel nazomerweer met veel zon was het in de ringvaart van de Zuidplaspolder op 15 september een drukte van belang. In de middag waren er spetterende optredens van dansgroep Explosion waarbij het hele podium volstond. Daarnaast trad de coverband the Riddle op en was er een optreden van de slagwerkgroep Afslag 9 uit Zevenhuizen.

Voor de kinderen waren er diverse oud Hollandse spelen, kon men geschminkt worden en creatief aan de slag met verf. De modelboten vereniging AMVZ uit Rotterdam-Zevenkamp had in een waterbak diverse boten drijven die door de kinderen bestuurd konden worden. AMVZ had zelf ook een tentoonstelling van de vele bouwwerken die ze in elkaar hadden gezet.  Op het water konden de kinderen in een opgeblazen bal rond lopen, al kostte dat soms best wat inspanning om te blijven staan in een bal.

Na het oeuvre van shanty’s, gezongen door de Moordtzangers, trad Explosion wederom spetterend op. Langzaam stroomde het terrein vol met geïnteresseerden en voer de juryboot inmiddels langs de versierde boten en huizen. De jury bestond dit jaar uit Laurence van der Polder, wethouder Daan de Haas en Kinderburgemeester Milou Opschoor.  De winnende boot was met veel glitter, muziek en spiegelbol geheel in get thema Disco. De winnende tuin lag aan het Veldewater waarbij een woning aan de kleinpolderlaan ook een dik compliment kreeg omdat het wel versierd was maar niet aan het water lag.

DJ Dix spoorde het publiek verder aan met zijn zeer goed verzorgde draaiwerk totdat de lasershow begon. Al jarenlang wordt deze door RDV events gemaakt en als eerste werd de show van 2016 getoond. Het publiek was laaiend enthousiast en ook de tweede show, die geheel nieuw was, werd door het publiek met applaus ontvangen.  Terwijl de laatste gasten wegliepen werd er in behoorlijk wat tuinen langs de ringvaart nog feest gevierd. Stichting Evenement was toen al druk met het afbouwen, maar men kan terugkijken naar een geslaagd evenement.

Foto albums op Facebook  :    Middag   |   Avond

Advertentie