8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Ernstig ongeval met motorrijder op A20 bij Nieuwerkerk

Op de A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht is dinsdag 18 september een motorrijder ernstig gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de rijbaan richting Gouda. Een traumahelikopter is inmiddels in de weilanden naast de rijksweg geland. Bij het ongeval is ook bijzonder veel politie aanwezig. 

Door het ongeval waren eerst twee rijstroken richting Gouda afgesloten en alleen de oprit en vluchtstrook waren nog beschikbaar. Even later is de volledige rijksweg richting Gouda afgesloten. Het verkeer moet bij Nieuwerkerk de snelweg verlaten en verder via de N219 richting de A12 of via de Parallelweg-Zuid.

Een van de voertuigen ging opzij maar zag de motorrijder over het hoofd. Deze motorrijder probeerde het voertuig te ontwijken maar raakte hierdoor twee andere voertuigen en kwam in de vangrail aan de linkerrijstrook terecht. De motorrijder is naar het ziekenhuis gebracht, verder zijn er geen gewonden bij het ongeval. De verkeers ongevallen analyse (VOA) dienst van de politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

ongeval A20 nieuwerkerk

Advertentie