8.5 C
New York
zaterdag 6 juni 2020

Moerkapelse raadsleden niet blij met verdwijnen van directe bus naar Gouda

Afgelopen week maakte de gemeente Zuidplas bekend dat er een wijziging komt in de dienstregeling in de gemeente Zuidplas voor het openbaar vervoer. Deze dienstregeling wordt door Arriva voorgesteld en de provincie geeft hier een akkoord op na consultatie van de wethouders verkeer in de regio Midden Holland. Er komen meer bussen en meer ritten overdag, weekend en in de avonduren. Alleen Moerkapelle heeft een verslechtering, er komt geen directe aansluiting met Gouda meer door het opheffen van lijn 177. Gouwe IJssel Nieuws vroeg aan de woordvoerders uit Moerkapelle uit de gemeenteraad wat zij vonden van de nieuwe dienstregeling.

J. HelmerJohan Helmer, PvdA/GroenLinks : “Op zich vinden wij het jammer dat de verruiming van de vervoersmogelijkheden en verbindingen toch heeft moeten leiden aan enige verschraling, t.w. de rechtstreekse verbinding Moerkapelle Gouda. Als wij het netwerk bekijken zien we mede in verband met een groter aantal avond- en weekendritten alsmede de aansluitingen op de Metro en het Rnet wel verbeteringen. Behalve het vervallen van de genoemde rechtstreekse verbinding kan onze fractie dan ook goed leven met het nieuwe vervoersplan. Daarbij merk ik direct op dat we als gemeentepolitiek niet veel in de melk te brokkelen hebben bij de geplande of te plannen verbindingen. Het is immers de provincie die hierin de regie heeft.”

S. Ruifrok-RodenburgSerena Rodenburg, SP : “De fractie van de SP is blij met meer busvervoer in de regio, iets waar we de afgelopen jaren steeds aandacht voor hebben gevraagd. Maar dat de provincie en Arriva dan kiezen om een directe verbinding met Moerkapelle te schrappen is voor ons dan weer onbegrijpelijk. Juist in Moerkapelle zitten veel kinderen op school in Gouda zoals de Driestar en bij slecht weer moeten ze veel verder reizen. We hopen dat het college dan ook bij Arriva en Provincie gaat pleiten voor handhaven van de directe verbinding. We overwegen nog of we vragen gaan stellen of de nota op de agenda gaat zetten. De SP is gelukkig als er een directe verbinding met Gouda voor de scholen en het ziekenhuis terugkeert”.

Peter Molenaar Christenunie-SGP : ” CUSGP heeft de afgelopen jaren meerdere keren bij het onderwerp openbaar vervoer de vinger P. Molenaargelegd bij de routes van de bestaande buslijnen. Zeker gezien de woningbouw ontwikkelingen is het goed om kritisch te kijken naar de bestaande busroutes. Laat busroutes mee bewegen met groei van de dorpen en de groei van de openbaar vervoer knooppunten, is de visie van CUSGP. Het is een verbetering dat er straks een directe busverbinding komt tussen Moerkapelle en Zevenhuizen richting Nieuwerkerk voor bijvoorbeeld een bezoek aan het gemeentehuis. Echter de frequentie van deze busverbinding is voor ons nog niet inzichtelijk. Met andere woorden: hoe vaak per dag rijdt deze bus? Een groot nadeel is echter dat de directe busverbinding met Gouda komt te vervallen. En dat gaan de inwoners van Moerkapelle wel voelen. Denk daarbij aan onze inwoners van Moerkapelle die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer naar het Groene Hart Ziekenhuis. Maar denk daarbij ook aan onze scholieren van Moerkapelle die, al dan niet bij slecht weer, met de bus naar de scholen in Gouda gaan. Zij moeten straks overstappen in Waddinxveen en dat vindt CUSGP geen vooruitgang qua openbaar vervoer voorziening voor het dorp Moerkapelle.”


Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg