8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Zuidplas sportweekeinde : Groeneweg start slecht, CKV Nieuwerkerk blijft winnen

Voetbal

Dit weekeinde was de eerste speelronde van de nieuwe voetbalcompetitie. Door omstandigheden kwam Moordrecht op zaterdag niet in actie in de vierde klasse B. In diezelfde poule had Moerkapelle een goede start, tegen v.v. Sportief uit Noorden werd het 3-0 overwinning. In de vierde klasse f speelde Nieuwerkerk tegen S.V. Ommoord en wist haar eerste wedstrijd met 3-1 te winnen op sportpark Dorrestein. Op zondag mocht Groeneweg voor het in de eerste klasse uitkomen. Op Rotterdam Zuid was het een onplezierige middag tegen Spartaan 1920 want de Zevenhuizenaren verloren met maar liefst 6-1.

Volleybal

Ook bij het volleybal was er dit weekeinde de eerste competitieronden. Het voormalige VC Nesselande heet tegenwoordig ZVH en speelt nu in de topdivisie, net als Volleybal Capelle en Nieuwerkerk VCN.  Na een goed verlopen oefenperiode werd met veel vertrouwen de wedstrijd begonnen. De eerste twee sets werd gewonnen, maar Reflex wist sterk terug te komen en won de volgende drie sets. CAS CRM kon met slechts één punt huiswaarts, via de setstanden 25-27, 11-25, 25-15, 25-18 en 17-15 werd het 3-2 voor Reflex.  Ook Maatwerkers VCN had geen fijne start van de competitie, in sporthal Oostgaarde verloren de mannen thuis met Webton Hengelo met 1-3 en blijft hierdoor nog puntloos.

Korfbal

In barre weersomstandigheden (het regende de gehele wedstrijd) heeft Nieuwerkerk ook haar derde wedstrijd van dit seizoen in winst omgezet. Na een gelijk opgaand eerste kwartier, waarin Merwede brutaal meerdere keren een voorsprong pakte, wist Nieuwerkerk vanaf 5-5 weg te lopen. In de laatste tien minuten voor rust ging Nieuwerkerk, onder aanvoering van uitblinkers Dani Hoogendoorn en Niels Stuurstraat, van 8-6 naar 13-7.  In de tweede helft ging Nieuwerkerk strakker verdedigen. Merwede kwam nog maar tot drie goals na de rust. Zelf bleef Nieuwerkerk lekker doorscoren, ondanks de steeds hardere regen. Nieuwerkerk won uiteindelijk met 23-12. IJsselvogels heeft in de Eerste klasse wederom een nederlaag moeten incasseren. De Moordrechtenaren verloren thuis met 11-19 van Excelsior en zijn nog steeds puntloos.

Uw sport ook in deze rubriek? Elke week maken we kort verslag van het sportweekeinde, berichten en foto’s zijn altijd welkom op info@gouweijsselnieuws.nl 

Advertentie