8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

VVD wil snel duidelijkheid over huisvesting basisschool voor Koningskwartier

De VVD heeft op 25 september schriftelijke vragen gesteld over de toekomst van onderwijs in het Koningskwartier in Zevenhuizen. Deze nieuwbouwwijk groeit hard en daarom wil raadslid Sepideh Pouwels via schriftelijke vragen weten hoe ver men is met de komst van een nieuwe school. De huidige basisscholen in Zevenhuizen zitten inmiddels vol , ook met leerlingen uit Nesselande.  “De realisatie van de woningbouw in het Koningskwartier, Zevenhuizen-Zuid, vordert gestaag. Kijkend naar de woningen en opzet van de wijk belooft dit een kinderrijke toekomst. De VVD-fractie zou graag zien dat er, conform de ruimtelijke plannen, een basisschool wordt gerealiseerd in het Koningskwartier. ” vraagt de politica aan het college van B&W.

Nieuwbouw van scholen worden door de gemeente betaald waarvoor ze een vergoeding krijgen vanuit het gemeentefonds. Daarom laat de gemeente elke twee jaar een uitgebreide prognose maken van het aantal te verwachten leerlingen. In overleg met de gemeente en de schoolbesturen worden tijdens een “op overeenstemming gericht overleg” (OOGO) deze prognoses vastgesteld. Eerder bleek deze prognose niet om te kunnen gaan met veranderingen zoals in Moerkapelle met een versnelde oplevering van een woonwijk waardoor de school in eerste instantie te klein leek te worden.  De VVD wil nu weten of er in de nieuwe prognose ook rekening is gehouden met de snelle groei van het Koningskwartier. De liberalen vragen ook aan het college of er al stappen zijn gezet in de plannen en of er al een bestuur zich heeft gemeld met interesse om in de nieuwbouwwijk te vestigen.

Om het ruimtegebrek op korte termijn op te lossen komt in Dorpshuis Swanla ruimte voor twee klaslokalen. Waarschijnlijk is deze ruimte vanaf de herfstvakantie beschikbaar. Wethouder Jan Verbeek liet dit onlangs weten tijdens de eerste raadsvergadering na de zomervakantie.

Advertentie