7 C
New York
donderdag 27 februari 2020

Zuidplas sportweekeinde : CKV Nieuwerkerk weer gewonnen, winst in vijfde set voor ZVH en VCN

Voetbal

De voetballers van Moordrecht hadden iets anders aan hun hoofd dit weekeinde al wisten ze toch een 2-2 gelijkspel te halen tegen Woerden te halen. In diezelfde vierde klasse B kon Moerkapelle geen vuist maken en verloor het in Bodegraven met 4-0 tegen ROHDA ’76. In de vierde klasse f haalde Nieuwerkerk wederom een overwinning. In Rotterdam Kralingen werd het 2-4 tegen Swift Boys waardoor Nieuwerkerk mede koploper is. Op zondag in de eerste klasse B wist Groenenweg nog een punten te halen maar men heeft wel tot het einde geknokt. Uiteindelijk trok het Goudse Olympia de 2-3 zege naar zich toe. 

Volleybal

De beiden heren  teams in de topdivisie uit Zuidplas hadden een vijfde set nodig om hun eerste overwinning van het seizoen veilig te stellen. Maatwerkers VCN wist van Dynamo Apeldoorn te winnen en de heren van CAS-ZVH wonnen in Groningen tegen Sportsbar Donitas. De ontlading na afloop was erg groot, zie foto bovenaan artikel. Volgende week speelt ZVH de eerste thuiswedstrijd in Swanla.
VCN vrouwen haalden in de topdivisie een zwaar bevochten overwinning binnen tegen Dynamo uit Apeldoorn in vijf sets. 

Korfbal

De korfballers van CKV Nieuwerkerk hebben ook hun vierde wedstrijd weten te winnen met 27-18 tegen Vriendenschaar. Echter was de overwinning niet makkelijk, Nieuwerkerk begon erg nonchalant en liet  Vriendenschaar boven zichzelf uit stijgen.  Een sterke  slotfase van de eerste helft zorgde toch nog voor een 12-10 voorsprong bij rust. In de tweede helft bleef het spannend tot 14-13. Met een streak van zes Nieuwerkerkse goals op rij was de wedstrijd vervolgens gespeeld. Het laatste kwartier werd het publiek vervolgens getrakteerd op een heerlijke korfbalshow van Nieuwerkerk.  
De Moordrechtse IJsselvogels wisten dit weekend wederom niet te winnen en staan in de eerste klasse E samen met Maassluis puntloos onderaan. Korbis uit Waddinxveen was dit weekend met 21-14 te sterk. 

Tennis

Brit Laan

TC Nieuwerkerk speler Wietze Janssen bleek de sterkste speler bij de Masters Rotterdam categorie HE B (2,0000-2,9999). Hij versloeg de als eerste geplaatste Jurriaan Bol in de finale met 7-6 6-3.
 TC Nieuwerkerk jeugdspeelster Britt Laan was uitgenodigd om de KNLTB Jeugd Masters Rotterdam 2018 categorie ME 10-12 jaar te spelen die dit jaar bij TOC in Capelle aan den IJssel werden gehouden. De Nieuwerkerkse bereikte zonder setverlies de finale en won de eindstrijd ook in twee sets van Georgina Michailidis (6-4 6-2).

Volg het laatste nieuws

2,155FansLike
269VolgersVolg
419VolgersVolg