8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

Capelle/Nieuwerkerk in volleybalfinale jeugdkampioenschappen

Zaterdag 17 februari werd er in Capelle aan de IJssel de halve finale van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK) gespeeld door VCN. De selectie bestaande uit speelster van Laudame Financials VCN D1, D2, D3 en D5 hadden 5 wedstrijden op het programma staan. Bij alle wedstrijden werden er twee sets gespeeld, en de uiteindelijke winnaar van de poule zou de finale van het NOJK halen. Na een gelijkspel tegen Voltena en winst tegen zowel Volley Tilburg, Taurus als VCV stond VCN tweede in de poule. Ze stonden hiermee één punt onder Inter Rijswijk, wat de tegenstander zou worden van de laatste wedstrijd.

De spanning was aan beide kanten nadrukkelijk aanwezig. Het was een wedstrijd waar bekende van elkaar tegen over elkaar stonden. Zowel in het veld als op de bank als de tribune. In de eerste set waren de teams aan elkaar gewaagd. Er werden mooie punten gemaakt aan beide kanten, maar VCN was net iets sterker. Na een heerlijke eerste set was de eindstand 25-22 voor VCN. ‘‘Gas erop en door!‘‘ Inter Rijswijk moest op dit moment meer gaan geven, maar VCN bleef hun eigen spel spelen. Ook in de tweede set spatte het hoge niveau er vanaf. Halverwege de tweede set had VCN een voorsprong van 5 punten en deze gaven ze niet meer weg: met 25-21 was de 2-0 winst zeker.

Daarmee was VCN de winnaar van de poule tijdens deze halve finale van het NOJK. Na deze spannende wedstrijd stond het hele team te zingen en te springen, want ze gaan naar de finale op 30 maart in Apeldoorn. Het was een top dag voor VCN. De meiden hebben een uitstekend spel laten zien en mede dankzij de enthousiaste coaches; Mark Jansen, Robert Jansen en Marijn Boerman zijn de meiden door naar de finale.

Advertentie