zaterdag 27 april 2024

Tweede damesteam van  ZVH Kampioen

Het tweede damesteam van Zevenhuizen speelde vrijdagavond in eigen huis Swanla tegen de nummer drie van de Promotieklasse, Habitus RVV DS 1 en kon bij 4-0 winst op set gemiddelde Kampioen worden. Via de setstanden 25-10, 25-14, 25-10 en 25-18 werd een duidelijke 4-0 overwinning geboekt en was promotie door het Kampioenschap naar de derde divisie een feit.

Trainer/coach Jeroen van Iperen en assistent coach Margo de Wilde stelde de volgende basis binnen de lijnen: Lotte Bijkerk, Kyra Straver, Lizanne Vianen, Nikki van Herk, Marleen van Vliet en Lidia Bons

Vanaf het eerste fluitsignaal, namen de Zevenhuizense dames gelijk het initiatief  en wist met een sterke serve de verdediging van RVV onder druk te zetten en te houden. RVV moest al snel een time-out nemen bij 7-2, maar Zevenhuizen bleef sterk spelen. Met de sterke midden aanvallen van Lizanne Vianen en op de diagonaal Nikki van Herk liep Zevenhuizen uit naar 19-7, De eerste set werd door Lotte Bijkerk met een aanval afgesloten bij 25-10.

In de tweede set kwam Rienke Fijn op de positie van Kyra Straver. Zevenhuizen nam weer het heft in handen en kon met hun serve weer snel uitlopen. Met de service van Nikki van Herk werd al snel een 14-7 voorsprong genomen worden. RVV kon in deze fase nog wat terug doen, met een lastige service wisten zij tot 14-10 bijkomen en nam coach Jeroen van Iperen een time-out bij 14-10. Zevenhuizen wist weer op het juiste spoor te komen en Lidia Bons met haar serve weer RVV lastig te maken. Uiteindelijk wist Lizanne Vianen met haar aanval deze set met 25-14 binnen halen.

Zevenhuizen kwam met Kyra Straver voor Lizanne Vianen in de derde set in het veld. RVV keek al snel tegen een achterstand aan, mede door de sterke service van Zevenhuizen. Bij 11-2 wisselde coach Jeroen van Iperen Chiara Broek voor Nikki van Herk en ging Lotte Bijkerk als aanvaller spelen. Bij 18-8 werd deze wissel weer terug gedraaid en nam bij 18-9 Chiara Broek het spelverdelen over van Lotte Bijkerk.  Aanvallend wisten Lidia Bons en Nikki van Herk op het eind te scoren en sloten deze set met 25-10 af.

In de vierde set kwam Zevenhuizen weer met Lizanne Vianen binnen de lijnen en bij  7-3 voerde coach Jeroen van Iperen een dubbele wissel uit. Lidia Bons en Lotte Bijkerk namen de posities van Chiara Broek en Nikki van Herk over. In deze set wist RVV Zevenhuizen meer tegenstand te bieden, maar Zevenhuize kwam geen moment in gevaar. Bij 12-7 werd de dubbel wissel terug gedraaid en bij 16-12 nogmaals uitgevoerd. In de eindfase bleef Zevenhuizen alert en kon Marleen van Vliet deze set en wedstrijd uitmaken met 25-18.

Daarmee kon Zevenhuizen weer vijf punten aan hun conto toevoegen en werden zij door een beter set gemiddelde  KAMPIOEN.

Zevenhuizen moet nog twee wedstrijden spelen en de laatste wedstrijd is in Swanla en dan spelen zij vrijdag 12 april om 20.00 uur tegen de nummer twee, Vollingo DS 3, dat kan een mooie afsluiting van het seizoen worden.