8.5 C
New York
woensdag 8 juli 2020

Open dag politieteam Waddinxveen-Zuidplas zeer goed bezocht

De open dag van politieteam Waddinxveen-Zuidplas, die op zaterdag 6 oktober werd gehouden, is door duizenden mensen bezocht. Niet alleen de rondleidingen en kraampjes konden op veel nieuwsgierige inwoners rekenen, maar ook bij de demonstraties stonden bezoekers dicht opeen om maar niets te hoeven missen.

Geïnteresseerden konden binnen, buiten, voor en achter het gebouw aan de Limaweg in Waddinxveen terecht voor uitvoerige uitleg. In het pand kon men de diverse ruimtes inlopen, met o.a. apparatuur voor de ademanalyse bij alcoholcontroles. Ook de ruimtes, waar arrestanten worden vastgehouden waren toegankelijk.

Buiten waren natuurlijk de voertuigen van het team Waddinxveen-Zuidplas te bekijken, maar op het terrein achter het bureau stonden veel meer disciplines klaar om de stortvloed aan vragen te beantwoorden: Rijkswaterstaat, ambulancedienst, brandweer, een radarwagen, de Mobiele Eenheid, en nog veel meer.

Gedurende de dag werden 3 x demonstraties gegeven. De demonstraties waren veelal een realistische voorstelling, maar soms met een knipoog naar de werkelijkheid. Zo was bij een van de demonstraties sprake van een uitpraatprocedure: boeven moeten dan op aanwijzing van agenten hun voertuig verlaten. Maar dat moet dan op zo’n manier, dat de boeven niet de kans krijgen naar een wapen te grijpen of zich te kunnen ontdoen van belastende materialen, zoals drugs. Bij een van deze procedures dachten de agenten de boeven te pakken te hebben, maar bij nadere controle bleek er nog een boef in de achterbak van de auto te zitten, tot grote hilariteit van het publiek.

Bij andere demonstraties werd getoond dat een fiets van de bikers niet alleen een vervoermiddel is, maar bovenal ook als wapen of ter verdediging kan worden gebruikt. Ook werd de nieuwe wapenstok gedemonstreerd: een stok van zo’n 20 cm lang, die door de agent met 1 beweging uitgeschoven kan worden tot een slaghout van tientallen centimeters lang.

Bij de laatste demonstratie bleek, dat er te weinig politie-agenten waren, en werden de kinderen uit het publiek uitgenodigd om de agenten dan maar te komen helpen. Uiteraard was dit met een knipoog naar de actuele CAO-onderhandelingen.

De organisatie spreekt van een goed bezocht evenement, waarbij zich maar liefst meer dan 200 personen hebben aangemeld voor Burgernet.

Foto’s: Sylvia van Straalen

Demonstratie van de nieuwe dienstfiets?
De politiehelikopter kwam foto’s maken
Bedreiging van onze fotografe door de boef

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
498VolgersVolg