8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Regenboogvlag wordt weer gehesen in Zuidplas

Op donderdag 11 oktober wordt om 09:00 uur  in de gemeente Zuidplas wederom tijdens coming out day de regenboogvlag gehesen. De verschillende kleuren van de vlag staan symbool voor de diversiteit aan mensen in onze samenleving. VVD raadslid Jan Ambachtsheer is hier de initiatiefnemer voor en heeft er nu een traditie van gemaakt. Omdat de gemeente het zelf niet doet is Ambachtsheer deze traditie gestart en gaat deze keer voor de vijfde keer de vlag de lucht in.

Jan Ambachtsheer verteld over hoe belangrijk het eigenlijk is “Je moet het maar uitleggen aan de andere leden van je voetbalteam dat je niet op vrouwen maar op mannen valt. Dat levert soms hele rare reacties op en daarom durven mensen niet voor hun geaardheid uit te komen . Met het hijsen van de vlag geven we de LBHT gemeenschap een steuntje in de rug. We laten zien dat je er mag zijn wat je geaardheid ook is!”.

Dit jaar wordt de regenboogvlag gehesen bij de Saffier, het tijdelijk onderkomen van de gemeente Zuidplas op de Kleinpolderlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel. Meestal zijn hierbij diverse politieke partijen aanwezig maar Ambachtsheer hoopt ook op veel andere mensen die het hijsen ondersteunen. “Ik doe het nadrukkelijk om iedereen te steunen in tonen van je geaardheid. Mijn wens is ook dat er een COC in Zuidplas komt die ons gaat ondersteunen! Ik hoop ook dat veel mensen aankomende donderdag komen!” aldus Ambachtsheer.

Advertentie