Ravage en gewonden bij aanrijding Plaswijckweg/Gildenburg Gouda

Bij een aanrijding op de kruising van de Plaswijckweg met het Gildenburg in Gouda zijn op woensdagavond 10 oktober meerderde gewonden gevallen. De betrokken voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Rond 20:30 uur werden hulpdiensten gealarmeerd voor een voertuig, dat te water zou zijn geraakt. Bij aankomst van de brandweer bleek dat een van de betrokken voertuigen weliswaar boven het water hing, maar er niet in terecht was gekomen. Het andere voertuig, dat frontaal met de andere auto in botsing was gekomen, belandde midden op de Plaswijckweg.

De bestuurder van het grijze voertuig, en de bestuurder en inzittende van het witte voertuig zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd en uiteindelijk vervoerd naar het ziekenhuis.

Volgens getuigen is de grijze personenauto met hoge snelheid tegen de vluchtheuvel gereden en heeft deze daarna de witte auto volop geraakt. De politie onderzoekt of er drank in het spel is.

Bij ongevallen met dergelijke ernst (combinatie van schade en letsel) wordt de afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie ingezet om de toedracht in beeld te krijgen.

Verkeer werd gedurende de afhandeling van het ongeval door de politie omgeleid.