8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Zuidplas wil meebetalen aan versnelling verbreden van A20

Op dinsdag 16 oktober gaat de gemeenteraad van Zuidplas een besluit nemen over wel of niet meebetalen aan het verbreden van de snelweg A20. Als de gemeente met andere gemeente, regio en provincie instemmen met de bijdragen kan er eerder gestart worden met de verbreding van dit drukke stukje snelweg welke vaak toneel is van aanrijdingen, vooral op het smalle deel en daar waar het van 3 naar 2 banen gaat.

Het rijk heeft pas in 2023 geld beschikbaar voor de aanpak van de snelweg, het naar voren halen van het geld kost tussen de 1,5 en 2 miljoen euro. Het overleg met het rijk, de regio, de gemeenten en de provincie heeft opgeleverd dat dit bedrag gedeeld wordt, waarbij in de onderstaande tabel de verdeling staat. Hiermee kan het werk 2 jaar naar voren worden gehaald.  Rijk en regio streven ernaar eind 2018 de verkenning af te ronden met een voorkeursbeslissing en uiterlijk in januari 2019 wordt een bestuursovereenkomst vastgesteld tussen de minister van IenW en de regionale partijen.

Verdeling kosten vervroegen aanpak A20

Zuidplas haalt het geld uit een eerder ingestelde reserve “Gebiedsgericht werken vanuit de regio Midden-Holland” waar een bedrag van €410.000 zit. Overigens is er een kanttekening dat het Rijk nog niet de afspraak heeft geformaliseerd en als het Rijk niet mee gaat betalen wordt het bedrag €125.000. De andere overheden zoals provincie, regio en gemeenteraden moeten ook nog elk afzonderlijk een besluit nemen. 

Advertentie