8.5 C
New York
donderdag 4 juni 2020

Professor Lucas Meijs geeft lezing over de toekomst van vrijwillige inzet

Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) heeft prof. Lucas Meijs uitgenodigd om op donderdag 8 november een lezing te houden over de toekomst van vrijwilligerswerk. De lezing vindt plaats in Dorpshuis Swanla en start om 19:30 uur. Prof. Dr. Lucas Meijs is hoogleraar op 2 leerstoelen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. 

Vrijwilligerswerk is aan verandering onderhevig. Als organisatie is het belangrijk om tijdig in te spelen op die veranderingen. Interessant is dus de vraag: hoe ziet het vrijwilligerswerk er over tien jaar uit? En hoe kunnen organisaties zich daarop voorbereiden? Op deze vragen zal Lucas Meijs ingaan in zijn lezing ‘Vrijwilligerswerk naar voren’, waarbij hij de traditionele kracht van het Nederlandse vrijwilligerswerk verbindt met kansen voor de toekomst. Verder gaat hij in op verschillende organisatievormen van het vrijwilligerswerk, de inbedding in de bredere samenleving en de nieuwe relaties die de laatste 10 jaar zijn ontstaan.

De avond is met name bedoeld voor vrijwilligers(coördinatoren), besturen van vrijwilligersorganisaties en beleidsmakers. U dient zich vooraf aan te melden. Dit kan door een mail te sturen naar: vip@welzijnzuidpls.nl of via de website welzijnzuidplas.nl. Voor meer informatie of telefonisch aanmelden kunt u bellen naar het VIP: 06-39882659.


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
479VolgersVolg