8.5 C
New York
zondag 17 oktober 2021

Fietsverkeer van Moordrecht naar Gouda 3 weken niet over Oosteinde zonder omleiding

Op maandag 29 oktober om 07:00 uur wordt het fietspad op het Oosteinde vanaf de de Oostpolderweg richting Gouda afgesloten door werkzaamheden. Hierdoor zullen veel schoolkinderen verbaasd staan te kijken omdat de borden in de herfstvakantie zijn geplaatst en zowel aannemer als de gemeente hier geen communicatie naar het dorp hebben uitgezonden. Bij de vorige werkzaamheden aan het Oosteinde was er door het Hoogheemraadschap een omleidingsroute voor fietsers over de Oostringdijk ingesteld. Om maandag 19 november om 17:00 uur wordt het fietspad weer opengesteld. 

Op de site van de gemeente en aannemer is echter nu geen omleidingsroute te vinden. Voor een 200 meter fietspad aan de Middelweg was wel een uitgebreide omleiding ingesteld. Ook hier liep de communicatie niet vlekkeloos, de beloofde verkeersregelaar bij de Julianasluis waren niet te vinden en pas nadat enkele bewoners via de sociale media geklaagd hadden kwamen deze verkeersregelaars alsnog.

De route via het Oosteinde is een druk fietspad voor mensen die werken en kinderen die naar school gaan in Gouda. Het fietsen op de Schielandse Hoge Zeedijk is niet toegestaan en ook gevaarlijk. Het is nog niet duidelijk of de gemeente de aankomende dagen nog gaat proberen om de inwoners in Moordrecht beter te informeren. 

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
693VolgersVolg