8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Dorrestein krijgt flat “Twee gebroeders” in plaats van Lidl

De Nieuwerkerkse projectontwikkelaar Stebru heeft vandaag trots het nieuwbouwplan voor de Rabobank locatie bekend gemaakt aan de J.A. Beijerinckstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel. Er komt een gezondheidscentrum met 3 woonlagen er boven met diverse soorten woningen. Paar jaar geleden had de gemeenteraad nog ingestemd met de nota van uitgangspunten voor de komst van een Lidl maar deze is met dit plan definitief van de baan in Nieuwerkerk. Van de provincie mag Zuidplas alleen in Dorrestein, het Oude Dorp of in de Reigerhof een supermarkt vestigen, andere locaties zijn niet toegestaan

Robert Steenbrugge, directeur Stebru: ”We zijn verheugd om in onze eigen ‘achtertuin’ te ontwikkelen. Als bedrijf met Nieuwerkerkse roots vinden wij het belangrijk dat mensen blij zijn met wat er komt. De plannen hebben wij dan ook in samenspraak met de gemeente en de buurt ontwikkeld.” 

Programma De Twee Gebroeders gaat bestaan uit een gezondheidscentrum en een aantal hoogwaardige, appartementen tussen de 50 en 120 vierkante meter. De plannen voor deze locatie liggen in lijn met de ambitie van de gemeente Zuidplas om een gevarieerd programma aan te bieden. Het woon- en zorgprogramma is dan ook een mooie aanvulling op het huidige winkelcentrum. Momenteel wordt er een belegger gezocht voor het afnemen van het gebouw.

Er zijn geen extra parkeerplaatsen op de locatie ingetekend dus zal het drukker worden op de parkeerplaats van Winkelcentrum Dorrestein. De gemeenteraad zal uiteindelijk met het plan moeten instemmen door een wijziging van het bestemmingsplan. Overigens lieten alle fracties van de gemeenteraad zich eerder al positief uit over een plan. De gemeenteraad zal vooral gaan toetsen of het plan aan ruimtelijke regels voldoet. 

De Twee Gebroeders Het gebouw krijgt een bijzondere naam die verwijst naar de geschiedenis van Nieuwerkerk aan den IJssel. ‘De Twee Gebroeders’ is de naam van de boot die de Zuidplaspolder redde van een overstromingsramp in 1953. Schipper Arie Evegroen voer destijds zijn schip in het ontstane gat van de Schielands Hoge Zeedijk.

Advertentie