8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Politieke reacties op komst gezondheidscentrum in plaats van Lidl in Dorrestein

Nu bekend is geworden dat er geen Lidl maar een gezondheidscentrum gaat komen aan de J.A. Beijerinckstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft Gouwe IJssel Nieuws aan alle fracties gevraagd om een reactie te geven op de nieuwe ontwikkelingen op dit dossier.Het dossier sleept al jaren lang voort en nu lijkt er toch duidelijkheid te komen. De gemeenteraad heeft eerder wel ingestemd met een plan voor de Lidl met 24 stemmen voor en 3 tegen

Paul van Drenth, NEZ : “Het is jammer voor de inwoners maar zeer begrijpelijk gezien de locatie. Bijvoorbeeld een op- en afrit naar een parkeerdek in je achtertuin is hoogst ongewenst. Het is wel weer mooie kans voor realiseren woningen en gezondheidscentrum. Ik hoop wel voor andere locatie van een discounter, ik weet dat half Nieuwerkerk nu shopt bij de Lidl in Capelle.”

 

Frans Klovert D66 : ” Wij hebben vernomen dat er overeenstemming is bereikt over het ontwikkelen van een gezondheidscentrum en appartementen en dat is een goede zaak.We vinden het wel jammer dat dit betekent dat er voorlopig geen discountersupermarkt in Nieuwerkerk komt. Daar was  en is bij veel bewoners wel behoefte aan.

 

Ferry van Wijnen, VVD : “Dossier heeft natuurlijk veel te lang geduurd. Wat ons betreft was het een prima locatie geweest, maar er is uiteraard ook wel begrip voor de weerstand uit de wijk. Ik hoop dat dit plan dan nu wel omarmt word, want anders krijgen we weer zo’n traject van jaren waarin er niks gebeurt. Wat ik me wel af vraag is: waar komt de Lidl (of andere discounter) dan wel? Er moet eens wat gebeuren aan de bemoeienis van de provincie in dit soort dossiers. Wij zin als gemeenteraad gekozen om de keuzes te maken voor onze inwoners. En die willen gewoon een volledig winkelaanbod, dus ook een discounter. En dat geldt voor Nieuwerkerk, maar zeker ook voor Zevenhuizen. Hier is de vraag ook heel groot en het staat niet voor niets in ons verkiezingsprogramma

Johan Helmer PvdA/GroenLinks : “De fractie van de PvdA/GroenLinks is ingenomen met de recente ontwikkelingen rond de voormalige Rabo-locatie aan de J.A. Beijerinkstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel. De ontwikkeling van een gezondheidscentrum met enige appartementen past beter op deze locatie in de wijk dan een Lidl met een parkeerdak. Voor een dergelijke retailer, zo denkt de fractie, zijn meer passende locaties in de gemeente Zuidplas te vinden, die zowel ruimtelijk als qua ontsluiting voor zowel de omgeving als de retailer zelf optimaler zijn. Daarbij komt dat het een mooi resultaat is voor de Initiatiefgroep Dorrestein, die zich vanaf het eerste begin tegen deze plannen heeft verzet.”

Jan Baas , SP : “Als SP zijn we blij dat er nu duidelijkheid is voor de buurt. Het had ons niet uitgemaakt wat er op de plaats van het voormalig Rabobankgebouw. Verloedering van de buurt lag op de loer doordat er niets met dit gebouw gebeurde. Nu is er duidelijkheid. Hopelijk zal er nu snel overleg zijn om de plannen voor de gezondheidscentrum met appartementen te realiseren. Hopelijk word er met de bouw van de appartementen rekening gehouden met de vraag naar sociale woningbouw voor jong en oud. Wij zetten daar in op betaalbare huurwoningen in het plan“.

 

Tinet de Jonge, CDA :” Het is goed om te zien dat er een oplossing is waar omwonenden mee kunnen leven. Wel hebben we in de discussie van de afgelopen jaren gezien dat er in Nieuwerkerk grote behoefte is aan een discountsupermarkt. Deze behoefte en de werkgelegenheid die dit met zich mee brengt, dat is iets waar we als CDA positief tegenover staan. Daar waar mogelijk denken we hier dan ook positief in mee.”

 

Peter Molenaar , Christeunie-SGP :”CUSGP is altijd kritisch geweest aan het planologisch meewerken van een LIDL op de voormalige RABO locatie in Nieuwerkerk. Diverse gesprekken heeft de fractie over dit onderwerp met de initiatiefgroep Rabobank gevoerd. CUSGP is dan ook blij dat aan de wensen van de vele omwonenden nu tegemoet gekomen wordt middels een herontwikkeling naar gezondheidscentrum en middel dure huurappartementen. Wij hopen dat dit nu leegstaande gebouw spoedig gesloopt wordt en de herontwikkeling snel van start kan gaan. Daarnaast hopen wij ook dat er snel een nieuwe locatie in beeld komt voor de vestiging van een discounter in Nieuwerkerk”

 

Bron foto’s : Zuidplas.nl

Advertentie