Aanrijding, bedreiging en mishandeling bij werkzaamheden in Moordrecht

Een onbekende man heeft deze week een van de verkeersregelaars bij de werkzaamheden bij Moordrecht mishandeld. Het slachtoffer werd bespuwd en uitgescholden door een onbekende man. De man is daarna gevlucht. Wegwerkers die in de buurt bezig waren hebben de man nog achtervolgd maar hij is net ontkomen.De verkeersregelaars die bij de werkzaamheden staan worden ook regelmatig uitgescholden en bedreigd. Gefrustreerde weggebruikers kunnen niet meer het fatsoen opbrengen om naar de aanwijzingen van de verkeersregelaars te luisteren en slingeren allerlei verwensingen naar de medewerkers die in opdracht van de aannemer en gemeente het verkeer regelen.

De gemeente Zuidplas waarschuwde donderdag verkeersdeelnemers ook om van de borden en afzettingen af te blijven. Het is gebleken dat verschillende mensen deze verplaatsen waardoor gevaarlijke situaties ontstaan. Gemeentelijke handhavers houden dit nu in de gaten en zullen mensen bekeuren die aan de borden en hekken zitten.

Vrijdagmorgen 2 november ontstond op de dijk van de Hollandsche IJssel ook een aanrijding tussen twee personenauto’s. Een van de automobilisten zag te laat dat zijn voorganger moest wachten voor een wegversmalling van beton blokken op de dijk. Een aanrijding met materiële schade was het gevolg.

De wegversmallingen zijn op de dijk aangebracht omdat fietsers deze weken over de dijk moeten. Ook mag het verkeer maximaal 30 km/uur over de dijk rijden. Dit is vanwege werkzaamheden aan het Oosteinde dat normaal voor fietsers de doorgaande weg richting Gouda is. De werkzaamheden en de bijbehorende omleiding zal ook de komende weken nog van kracht blijven. Extra complicatie wordt veroorzaakt door uitlopende werkzaamheden van Stedin op de Oostpolderweg. Het vervangen van een kabel is uitgelopen waardoor daar ook nog werkzaamheden zijn.

Eén van de beschadigde auto's op de dijk Verkeer bij werkzaamheden Moordrecht