8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Nieuwerkerk schrikt van plotseling overlijden jeugdwerker Anton Schrammeijer

In Nieuwerkerk is geschokt gereageerd op het plotselinge overlijden van Anton Schrammeijer. Hij overleed afgelopen week op 54-jarige leeftijd.

Anton was de beheerder van de kroeg in jongerencentrum ’t Blok en was daarvoor jarenlang actief bij jongerensoos Taverna. Hij had de laatste jaren vooral veel jongeren naar het centrum toe getrokken, die daar darts speelden, voetbal keken en wat dronken. Daarnaast was hij altijd de duizendpoot die bij elk evenement in ’t Blok aan het helpen was.

Twee weken geleden bracht hij trots een cheque naar speeltuin De IJsselkids: geld met een benefietoptreden, dat door hem was georganiseerd.

Toen zijn overlijden bekend werd verschenen veel emotionele reacties van vrienden en bekenden op Facebook.

op 14 oktober kreeg speeltuin de IJsselkids een cheque uit de handen van Anton
(bron foto : speeltuin de IJsselkids)

Diverse groepen op social media werden voorzien van een zwarte profielfoto. Anton was erg geliefd bij zijn collega’s en bij de vele vrijwilligers van ’t Blok. De organisatie van ProgFrog, waarbij hij eveneens actief was, laat weten : “Met enorm verdriet hebben wij moeten vernemen dat Anton is overleden. ProgFrog zal nooit meer hetzelfde zijn zonder hem. Onze gedachten gaan uit naar familie en vrienden”.

Een van zijn gabbers Jan Baas schetst Anton: ”Anton was recht voor zijn raap. Nam geen blad voor de mond en was goudeerlijk. Hij stond voor zijn overtuiging en ging het liefst de barricades op. Hij zei: die zoetsappige Facebook-protesten zijn voor watjes. Echt verontwaardigde mensen gaan er zelf op af”. Diverse vrienden van Anton hebben opgeroepen om op 2 november een glas op hem te heffen in ‘t Blok vanaf 20.00 uur.

Foto boven : Hans Korbee

Advertentie