8.5 C
New York
zondag 17 oktober 2021

Auto ramt tankstation langs A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel

Een medewerkster van het tankstation langs de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 november de schrik van haar leven toen de kiosk van de benzinepomp geramd werd door een auto. De klap was zo hard dat een deel van de gevel instortte en het voertuig dat er tegen aan reed vermoedelijk total loss is.

Even na half één raakte een automobilist die op de A20 reed in de richting van Rotterdam ter hoogte van de afrit naar tankstation Maatveld de macht over het stuur kwijt en kwam naast de rijbaan terecht. De man schoot hierna rechtdoor en vervolgde zijn weg met hoge snelheid door het gras aan de rechterkant van de vangrail en ging recht op de benzinepompen af.  Vlak voordat hij op de tankinstallatie zou knallen, raakt zijn voertuig met de linkerkant een paaltje op een vluchtheuvel en een pilaar die het dak ondersteunde en schoot tussen de benzinepompen door, om vervolgens met de rechterkant de kiosk van het station te rammen. Hierbij sneuvelde een deel van de gevel en een deel van de bloemenstalling die voor de kiosk opgesteld staat. Gezien de ernst van de situatie werd niet alleen een ambulance maar ook de brandweer opgeroepen om hulp te komen verlenen bij het incident.

De onfortuinelijke bestuurder is bij het ongeval als door een wonder slechts lichtgewond geraakt en is meegenomen naar het ziekenhuis. Zijn voertuig, dat zwaar gehavend is door de serie aanrijdingen, is door een berger afgevoerd en is vermoedelijk total loss. Volgens omstanders zou de man op de A20 in slaap gevallen zijn en zou daardoor de macht over het stuur hebben verloren. 

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
693VolgersVolg