Trollentoernooi Geisha weer een gezellige happening

Het Trollentoernooi van zaterdag 3 november was weer een gezellige happening voor jong en oud. Even brak er lichte paniek uit dat niet alle deelnemers op tijd aanwezig zouden zijn i.v.m. een ernstig ongeval op de A12. Ook een van de scheidsrechters zat in die file vast. Ook mensen die via de Brienenoordbrug moesten komen liepen vertraging op vanwege werkzaamheden daar. De “paniek” bleek uiteindelijk ongegrond want ondanks de vertraging waren alle deelnemers van groep 1 op tijd aanwezig om deel te nemen in hun poule.

Vol enthousiasme gingen de wedstrijden onder leiding van ‘onze’ bondsscheidsrechters van start. Scheidsrechter Frans Strik was na een lange afwezigheid door een zware blessure ook weer van de partij. Geduldig en vriendelijk loosden zij de kinderen door de partijtjes heen en gaven aanwijzingen en adviezen waar dat nodig was voor de beginners. Vooral in de tweede groep in de leeftijdscategorie 4 t/m 7 jaar waren een deelnemertjes waarvan dit hun eerste toernooitje was. Ook onder de 20 deelnemers van Geisha waren kinderen voor wie dit hun eerste toernooitje was. Aan het eind van de toernooitjes kreeg elke judoka een felbegeerde “Trol” mee naar huis. Er zijn kinderen die speciaal vanwege de Trollen meedoen en ze allemaal willen sparen.

Jesse de Man is als enige deelnemer van Geisha 1e geworden. De andere judokaatjes behaalde de volgende prijzen:
2e ; Davira Vos, Thomas Schouten, Lieke de Man, Nando Ejoh
3e; Remar Vos, Dany Ejoh, Lily Jansen, Luke Kostwinder, Tobias Biemans, Silvijn v.d. Hoef, Kylian Schmidt, Koen Rosloot, Lisette Kurver, Max Roctus, Yasmine ten Hoor
4e; Nick Wiegman, Jesse Jansen, Evi Moeling, Fedde de Weert.

Ook dit jaar waren er weer veel vrijwilligers waaronder ouders bereid om te helpen. Die hulp bestaat niet alleen uit het plaatsnemen achter de jurytafel of andere werkzaamheden op de dag zelf. Die hulp begint al op vrijdagavond bij het opbouwen en eindigt na het toernooi met het opruimen. Hiervoor zijn veel mensen in touw geweest om dit te realiseren. Zonder hen kan zo’n toernooi niet plaatsvinden. Langs deze weg wil Geisha nogmaals iedereen die zijn medewerking heeft verleend heel hartelijk bedanken voor het enthousiaste hulp en inzet.