8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Sinterklaas komt op 24 november aan in de dorpen van Zuidplas

Op zaterdag 24 november is het traditioneel weer de aankomst van Sinterklaas in de dorpen van de gemeente Zuidplas. Omdat iedereen blij is dat de Goedheiligman er weer is wordt hij in elk dorp welkom geheten door Burgemeester Kats en kinderburgemeester Marlou Opschoor.

In Moerkapelle komt de Goedheiligman om 10:00 uur aan en wordt dan door de Moerkapelse kinderen en ouders welkom geheten op het plein aan de Dorpsstraat naast de Hervormde kerk. Hierna gaat de Sint door naar Op Moer.

In Nieuwerkerk aan den IJssel hoopt de Sint om 12:45 uur met zijn boten aan te komen bij de Gele Brug in het Oude Dorp. Traditioneel wordt Sinterklaas begeleid door waterscouting De IJssel uit Nieuwerkerk. Hierna gaat de Sint nog wandelen door de Dorpsstraat, langs winkelcentrum Dorrestein en winkelcentrum De Reigerhof. Om 15:00 uur is er een kindervoorstelling zijn bij Fabia’s Dance Center. Dit is aan de Bospolderstraat 10 (voormalig Ontmoetingscentrum).

Ook Zevenhuizen wordt bezocht door de Sint per boot, om 13:45 uur zal zijn boot de Catgesbrug passeren en vervolgens om 14:00 uur aanmeren bij de Hotel Vosbrug bij de Noordelijke Dwarsweg. Vanaf hier gaat het gezelschap door naar de Burgemeester Boerstraat bij Bac alwaar de viering is. Om 14:45 uur is er nog een feest in Dorpshuis Swanla.

Traditioneel arriveert Sinterklaas het laatst in Moordrecht.  Om  16:45 uur komt hij aan op het bedrijventerrein ‘t Ambacht bij het benzinestation Peut. Elk jaar is het een enorm spektakel in Moordrecht en dit jaar is het thema “Heel Spanje bakt”.

Advertentie