8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Volleybalderby der Lage Polders VCN-ZVH: spannend spektakelstuk

De volleybalderby der lage polders tussen Maatwerkers VCN uit Capelle/Nieuwerkerk en CAS-CRM ZVH uit Zevenhuizen was een thriller waarbij menig nagel afgekloven zal zijn.  Beiden teams komen uit in de Topdivisie, het een na hoogste niveau van Nederland. ZVH trok uiteindelijk aan het langste eind met een 3-2 winst in sets maar was in de derde set door het oog van de naald gekropen met twee matchpoints voor VCN. De zaal was redelijk vol en de grote meerderheid van supporters uit Zevenhuizen maakten veel lawaai en annexeerde sporthal Oostgaarde voor een avond.

De eerste set is VCN sterk en overtuigend en ZVH was nog niet wakker. De hele set heeft VCN de leiding gehad en doordoor wonnen ze die terecht met 25-19. De tweede set leek in eerste instantie eenzelfde beeld te krijgen maar halverwege de set kwam ZVH meer terug maar voor door de scherpte van VCN werd de tweede set 25-23. In de derde set ging het helemaal gelijk op maar wist VCN aan het einde toch op voorsprong te komen en kreeg twee matchpoints. Een stunt leek in de maak maar ZVH trok de set uiteindelijk met 25-27 maar zich toe. Aan de kant was ook grote stress want het digitale wedstrijdformulier was nu een stand van 3-0 neergezet. Hierdoor moest er snel een papieren formulier komen. Op de site staat daarom ook de verkeerde stand.  

De klap kwam hard aan bij VCN waardoor ZVH redelijk makkelijk de vierde set wist te winnen met 15-25. VCN was terug bij af en voor ZVN gloorde alsnog een vijfsetter overwinning. De vermoeidheid sloeg ook wel toe wat te zien was bij 3 services achter elkaar in het net. De strijd ging lange tijd aardig gelijk op in de vijfde set tot aan 13-13. ZVH wist professioneel de winst naar zich toe trekken door de twee matchpoints wel te benutten en won met 15-13. Het werd gevierd door de spelers en op de tribune alsof het kampioenschap was binnen gehaald.

Advertentie