2.4 C
New York
zondag 26 januari 2020

Zuidplas sportweekeinde : ZVH wint derby en CKV Nieuwerkerk start met verlies

Voetbal
In de zaterdag vierde klasse B speelde vv Moerkapelle een lastige uitwedstrijd tegen WDS in Driebruggen. Doot een 2-0 nederlaag zijn de Moerkapellenaren al 5 wedstrijden zonder overwinning en zakken af naar de onderste regionen. vv Moordrecht pakte thuis een punt tegen vv Bodegraven. Ìn de vierde klasse F wist vv Nieuwerkerk een overwinning te boeken bij Zestienhoven en koploper CKC won van Bergambacht. Door het hoge doelsaldo van Nieuwerkerk staan ze op een tweede plaats nu in de rangschikking.
In de zondag eerste klasse B haalde Groeneweg thuis een punt tegen koploper DHC uit Delft. Echter wist Velo te winnen dus staan de mannen van trainer van Beek nu onderaan. Toch mag er uit de 2-2 weer hoop gehaald worden voor de rest van het seizoen.

Korfbal
In de hoofdklasse mocht CKV Nieuwerkerk voor het eerst in de zaal aan de slag in de hoofdklasse. Tegenstander was Avanti uit Pijnacker die uit de Korfbal League was gedegradeerd. Nieuwerkerk moet uitendelijk de wedstrijd uit handen geven door inbreng van de Avanti speler van den Blink die in de laatste 20 minuten inviel. Nieuwerkerk zag een 19-16 voorsprong verdampen en verloor uiteindelijk met 21-24 maar het publiek in een bomvolle Kleine Vink had genoten. Volgende week komt ook IJsselvogels in de tweede klasse in actie. 

Volleybal
Afgelopen weekend stond bij de mannen in de topdivisie de topper tussen VCN en ZVH op het programma, lees hier het uitgebreide verslag maar ZVH won met 3 tegen 2 sets.
In de Topdivisie voor de dames verloor Laudame Financials VCN in sporthal Oostgaarde tegen Prima Donna Kaas Huizen in een vijfsetter (25-22 / 21-25 / 25-22 / 13 -25 / 12-15). VCN staat hierdoor in de middenmoot van de ranglijst. 
De dames van Jumbo ZVH speelden op vrijdagavond in Wateringen tegen Velo en wisten met overmacht de volle winst te behalen. De sfeer voor de wedstrijd zat er goed in en dat had resultaat.  Via de setstanden 12-25, 13-25, 16-25 en 21-25 werd de 4-0 winst een feit en konden de dames vijf punten mee naar huis nemen.
Zaterdag speelden de zitvolleyballers van ZVH weer in eigen huis tegen het team van Apollo Mill, de nummer twee van de eredivisie. Apollo Mill wist deze wedstrijd via de setstanden 14-25, 25-23, 20-25 en 17-25 met 3-1 te winnen.

Volg het laatste nieuws

2,111FansLike
251VolgersVolg
402VolgersVolg