8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Burgemeester Kats vertrekt naar Veenendaal

Op 20 november 2018 heeft de gemeenteraad van de Utrechtse gemeente Veenendaal Gert-Jan Kats (SGP) voorgedragen als nieuwe burgemeester. Kats is momenteel burgemeester in de gemeente Zuidplas. In september 2010 werd hij benoemd als de eerste burgemeester van deze nieuwe gemeente.

Na 8 jaar vertrekt Kats naar een grotere gemeente: Veenendaal heeft bijna 65.000 inwoners, gemeente Zuidplas heeft ongeveer 42.000 inwoners. 
Tineke Bette-van de Nadort, namens de gemeenteraad van Veenendaal voorzitter van de vertrouwenscommissie: “Met de heer Kats hebben we een ondernemende en vernieuwende burgemeester gevonden die voorop wil gaan om de ambities van Veenendaal waar te maken”.

Gert-Jan Kats studeerde bedrijfsinformatica en werkte na zijn dienstplicht bij ING. Hij werd gemeenteraadslid voor de SGP in de gemeente Zeist. In 2004 werd hij benoemd tot burgemeester van het Zuidhollandse Liesveld. Kats mocht toen de rode lantaren ontvangen als jongste burgemeester van Nederland. In september 2010 werd hij door de gemeenteraad van de nieuwe fusiegemeente Zuidplas benoemd tot burgemeester na een unanieme voordracht van de vertrouwenscommissie.

In de Zuidplas tijd heeft hij aan 3 colleges leiding mogen geven. Dit waren diverse colleges van nagenoeg confessioneel, met een rood-liberaal college terug naar liberaal confessioneel college. Zijn bestuursstijl was vooral het compromis vinden en ook de goede verstandhoudingen bewaken. Hoewel het in de gemeenteraad er soms erg pittig aan toe ging, wist hij met zijn humor en relativering de menselijke maat hoog te houden in de gemeenteraad.

Nu is nog niet bekend wie hem gaat opvolgen, binnenkort zal hierover meer bekend worden. Kats woont nu nog in de ambtswoning van Zuidplas maar zal binnenkort naar de Utrechtse Heuvelrug gaan verhuizen.  Kats is getrouwd en heeft 4 kinderen. 

Burgemeester Kats altijd in voor een grap
Advertentie