8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Politieke partijen Zuidplas gaan Gert-Jan Kats missen

Na het nieuws op 20 november van het vertrek van burgemeester Kats vanuit Zuidplas naar het Utrechtse Veenendaal stroomde de sociale media vol met berichten en felicitaties. Gouwe IJssel Nieuws heeft alle fracties van de gemeenteraad gevraagd om ook te reageren op het vertrek van hun voorzitter. De reacties zijn hartverwarmend en soms klinkt nog een beetje afgunst naar Veenendaal maar vooral veel lovende woorden. Hieronder de reacties van de partijen, waarvoor ook dank voor de snelle reacties!

T.T.E. de Jonge-Ruitenbeek
Tinet de Jonge, CDA Zuidplas

Als CDA Zuidplas gunnen we Gert Jan deze stap. Als burgemeester zullen we hem zeker missen. We hebben vaak gezien hoe hij op integere manier investeerde in mensen om zo processen te versoepelen. Het is voor ons echt een burgemeester met hart voor het burgervaderschap. We waarderen zijn inzet voor het behoud van een politiepost in Zuidplas bijzonder. Als klein meisje heb ik eens de veters van een burgemeester aan elkaar geknoopt. Die burgemeester vond dat niet zo grappig maar ik heb altijd het vermoeden gehad dat Gert Jan stiekem wel om dat kwameisjesgedrag zou kunnen lachen. Oog houden voor de mensen achter het gedrag. Dat is een waardevolle eigenschap. Zeker in een tijd waarin het ik een steeds grotere rol gaat spelen en het wij naar de achtergrond lijkt te verdwijnen. Dan moet je mensen kunnen verbinden. Gert Jan heel veel wijsheid, alle goeds en God’s zegen gewenst in Veenendaal.

F. Klovert
Frans Klovert D66

Allereerst feliciteren wij Gert-Jan met deze mooie stap in zijn nog relatief jonge carrière. Veenendaal krijgt met zijn komst een burgemeester die weet te verbinden, met beide benen in de maatschappij staat en met grote betrokkenheid zijn rol als “burgervader” gestalte geeft. Hij zal in Zuidplas dan ook zeker worden gemist! Wij zijn dankbaar voor de zeer prettige samenwerking van de afgelopen jaren. Een samenwerking waarbij persoonlijk contact, wederzijds respect en wederzijdse waardering altijd centraal hebben gestaan. Wij wensen Gert-Jan dan ook het allerbeste als burgemeester van Veenendaal. En wat de inwoners van Veenendaal betreft: Gefeliciteerd met de komst van, wat voor nu nog voelt als, ONZE burgemeester!

S. Ruifrok-Rodenburg
Serena Rodenburg SP

Ik zit in een fractievergadering als er een berichtje in mijn scherm binnenkomt. “Gert-Jan word burgemeester van Veenendaal.” WoW, die zag ik niet aankomen. Ik maak hem nu ongeveer twee jaar mee als burgemeester en ken hem als vriendelijk, oplettend op de tijd en vooral humoristisch. Als het debat in de raadszaal grimmig dreigde te worden wist hij met een korte opmerking de spanning te doorbreken. Dat zal ik ontzettend gaan missen. Wie er in zijn plaats komt is natuurlijk onbekend, maar Kats word het niet meer. Zuidplas zonder Kats… Dat word wennen. Mijn felicitaties aan Veenendaal, ze krijgen een fantastische burgemeester.

C.D. van der Spek
Cock v/d Spek Christenunie/SGP

Als eerste willen we burgemeester Kats feliciteren met zijn voordracht voor burgemeester van Veenendaal. Wij vinden het erg jammer dat Kats, als eerste vaste burgemeester van Zuidplas, ons gaat verlaten. Hij was echt de burgemeester die er voor alle inwoners van Zuidplas was.  We kennen hem als een integer persoon en erg gedreven. Als het spannend werd in de vergaderingen, kon burgemeester Kats op een humoristische manier de spanning weghalen.  We zullen ons Kats blijven herinneren als iemand die makkelijk toegankelijk is, ondernemend en daadkrachtig. En nu, van de laagst gelegen gronden van Nederland naar het hoger gelegen Veenendaal. We weten dat Kats een groot liefhebber is van het broodje kroket. Veenendaal is gelegen in de Food Valley, dus dat komt goed. We wensen burgemeester Kats veel succes toe in Veenendaal. En wensen hem en zijn gezin God’s zegen toe voor de toekomst.

J. Helmer
Johan Helmer PvdA/GroenLinks

Met het vertrek van Gert-Jan verliest onze gemeente een kundig, ondernemend en verbindend burgemeester. Een dergelijk verlies is nooit leuk, maar vanuit een burgemeesters carrière zeer begrijpelijk. Dit geeft ook weer nieuwe kansen voor onze gemeente, waarmee we niet zozeer doelen op de houdbaarheidsdatum, maar meer denken aan nieuw elan op het politieke toneel van onze snel ontwikkelende gemeente! Het vinden van een nieuwe burgemeester zal dan ook niet meevallen. Wij wensen Gert-Jan in ieder geval veel wijsheid en genoegen toe in deze nieuwe uitdaging aan de Utrechtse Heuvelrug!

F.G. van Wijnen
Ferry van Wijnen VVD

Hoewel we deze raadsperiode zijn vertrek konden verwachten, kwam het gisteravond toch een beetje als een verrassing. Onze burgemeester is de uiteindelijke architect van Zuidplas zoals we dat nu kennen. Zuidplas staat inmiddels op de kaart, waarbij de identiteit van de dorpen nog steeds staat als een huis! Ook in de regio staat Zuidplas er goed op en ook dat is voor een groot deel zijn verdienste. Maar we raken vooral een bij de inwoners, verenigingen, vrijwilligers en ondernemers betrokken burgemeester kwijt. Ik zie op Facebook ook veel positieve reacties en dat zegt veel. Wij wensen Gert Jan alle succes toe in de mooie gemeente Veenendaal, zij mogen daar blij zijn met de gemaakte keuze!

P.A. van Drenth
Paul van Drenth NEZ

Bij benoeming van Gert-Jan Kats tot burgemeester van de gemeente Zuidplas was er, ondanks een uniform besluit van de gemeenteraad, toch wel enige scepsis te bemerken: zo’n jonge vent, ook nog van SGP huize, gaat dit wel goedkomen….? Wel, het kwam met deze jonge bestuurder goed. Hij ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot een bekwame, constructieve burgemeester, twitterkoning en was zichtbaar binnen en buiten onze gemeenschap. Dat Gert-Jan wederom zijn grenzen wilde verleggen was een publiek geheim. Echter dat het afscheid zo snel zou komen is toch wel weer verrassend. De fractie van NEZ dankt Gert-Jan voor de prettige samenwerking en zijn inzet voor onze gemeenschap en wenst hem en zijn familie veel succes en geluk toe in de gemeente Veenendaal. De gemeenteraad aldaar heeft wijs besloten…

Bron foto’s : Gemeente Zuidplas
Foto bovenaan : archieffoto Kats neemt afscheid van vluchtelingen na 6 dagen crisisopvang

Advertentie