8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Sinterklaas gastvrij ontvangen in de Zuidplas dorpen

Sinterklaas heeft het op 24 november erg druk gehad met alle intochten en is in alle dorpen van de gemeente Zuidplas gastvrij ontvangen door burgemeester Gert-Jan Kats en kinderburgemeester Marlou Opschoor. Voor Kats was het de laatste keer dat hij de Sint mag ontvangen in deze gemeente.

Allereerst kwam Sint aan in Moerkapelle, waar hij op het plein bij de Dorpsstraat welkom werd geheten. Ondanks het koude, grijze weer waren veel kinderen op de intocht afgekomen. Zie hier het fotoalbum gemaakt door Jacoline Rog.

In Nieuwerkerk aan den IJssel wist burgemeester Kats het voor elkaar te krijgen om de kinderburgemeester kwijt te raken.  “Ik heb nog zo aan haar vader beloofd dat ik op haar zou passen”, aldus de burgemeester. Gelukkig kwam het goed, want Marlou bleek, samen met de dochter van de burgemeester, op de boot met Sinterklaas terecht gekomen te zijn. In het Oude Dorp van Nieuwerkerk werd de kinderburgemeester herenigd met burgemeester Kats.

Na het begroeten van alle kinderen in het Oude Dorp ging Sint met zijn gevolg naar de winkelcentra. Zie hier het fotoalbum.

Video volgt later.

Nu Sint klaar was in Nieuwerkerk kon hij niet echt uitrusten, want hij moest zich haasten naar Zevenhuizen. Heel slim nam hij de buitenbocht via de Rotte, de Hennipsloot naar de Ringvaart waarna hij daarna doorging naar het centrum van het dorp om daar ook te vieren dat hij er is. Zie hier het fotoalbum van Jolanda Bakker.

Ondanks de duisternis wordt in Moordrecht de Sint altijd erg uitgebreid welkom geheten: in ‘t Ambacht werd een eigen versie gemaakt van Heel Spanje Bakt, met keuken en al. Ook hier waren de zowel de grotemensenburgemeester als de kinderburgemeester weer van de partij. Zie hier het fotoalbum.


Advertentie