PvdA/GroenLinks maakt zich zorgen om verloedering oude kringloop Zevenhuizen

De gemeenteraadsfractie van de PvdA/Groenlinks in Zuidplas maakt zich zorgen over de verloedering op de Noordelijke Dwarsweg in Zevenhuizen. Volgens de partij is na de sluiting van de voormalige kringloop nu weer van alles opgeslagen en dreigt verloedering en gevaar :  “Al geruime tijd is de kringloopwinkel gesloten en geleidelijk aan ontstond er vervuiling op het terrein. Sinds kort is er weer bedrijvigheid te constateren. Er werden containers geplaatst en nu komen er steeds meer boten die daar gestald worden. Op het buitenterrein ligt het afval meters hoog en hoe de situatie binnen is ons onbekend.” aldus Martin Damen. 

Voordat diverse eigenaren een kringloop exploiteerden was het een tuincentrum met een Blokker vestiging erin.  Damen vraagt aan de gemeente de huidige situatie te onderzoeken : “Als fractie van de PvdA/GroenLinks maken we ons zorgen om de brandveiligheid want er is geen dagelijks toezicht. Zeker met het oog op de december maand vrezen wij brandgevaar maar ook de opeenhoping van afval is gevaarlijk. Ook vragen wij ons af of het huidig gebruik het stapelen van containers en het gebruik als berging voor plezierboten past binnen het bestemmingsplan van dit pand“.

Foto’s : PvdA/Groenlinks Zuidplas