8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Opinie : Gemeente Zuidplas zorgt slecht voor onze ouderen!

Voor de minima met een inkomen onder 130% van het minimum inkomen  kan men via de gemeente een zorgverzekering afsluiten bij VGZ. Deze verzekering kost dan 160 euro per maand maar waar ook je eigen risico inzit .De gemeente leg dan 20 erbij voor de inwoner . Er zijn genoeg ouderen die met hun AOW en klein pensioentje aan dit inkomen van 130 % komen. Maar er is ook een vermogen eis voor bijvoorbeeld de hoeveelheid spaargeld .Deze is 6000 euro voor alleenstaanden en voor echtparen 12000 euro .

Sommigen hebben meer dan dit vermogen omdat ze geld opzij leggen voor hun begrafenis.( Een begrafenis kost ongeveer 6000 euro en hebben ze geen verzekering). Deze oudere mensen leven heel zuinig maar de gemeente laat je in de kou staan. Waarom hanteert men niet het drempel bedrag wat voor de zorgtoeslag wordt gebruikt, 110.000 euro? Voor de huurtoeslag is dit ook hoger nl 32.000 euro.  Ik zie onze ouderen nog niet in een geel hesje lopen, maar ze zijn ook teleurgesteld in de politiek .

Cor Laurier  

Dit is een opinie artikel geschreven door de ondertekenaar. Het is dan ook zijn of haar mening en niet geschreven en ook niet onderschreven door de redactie. Wie ook een opinie artikel wil insturen nodigen we van harte uit op info@gouweijsselnieuws.nl

Advertentie