8.5 C
New York
woensdag 3 juni 2020

Auto in water Hollandsche IJssel: Twee mensen vermist

Een auto is maandagmiddag 17 december in het water van de Hollandsche IJssel geraakt. Dit gebeurde langs de Groenendijk tussen Capelle en Nieuwerkerk aan den IJssel. Na het ongeval werden volgens de Veiligheidsregio twee mensen vermist. Het ging om de bestuurder van de auto en een persoon die te hulp schoot. Deze zou de auto achterna gedoken zijn maar is daarna niet meer boven gekomen. Het ongeval gebeurde rond 14.00 uur maandagmiddag.

Ruim een uur na het ongeval is het voertuig op de bodem van de rivier gevonden. De automobilist is door brandweerduikers uit het voertuig gehaald. Het slachtoffer is enige tijd gereanimeerd. Dit bleek uiteindelijk ter vergeefs. Het slachtoffer is overleden. Ook wordt nog steeds iemand vermist die het voertuig achterna is gesprongen. Volgens getuigen zou het gaan om een verkeersregelaar die in de buurt aan het werk was. Een eerder bericht dat deze uit het water was blijkt niet te kloppen.

Hulpdiensten zijn massaal aanwezig en schepen mogen inmiddels niet meer langs de locatie varen. Verschillende binnenvaartschepen liggen inmiddels langs de kade bij een bedrijf in de buurt. De brandweer is met vier duikteams aan twee kanten van de Hollandsche IJssel aanwezig. Ook is er een traumahelikopter geland. Met sonar is op de bodem van de rivier gezocht. De politie heeft inmiddels een vaartuig ter plaatse waarop een duikteam van de brandweer is opgestapt. Ook is Rijkswaterstaat met een schip aanwezig om te zoeken met sonar apparatuur.

auto in Hollandsche IJssel

 


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg