-1.6 C
New York
vrijdag 28 februari 2020

Zuidplas sportweekeinde : vv Nieuwerkerk winterkampioen, ZVH blijft winnen, zwarte banden bij Jungshin Kwan

Voetbal
In de vierde klasse B was het geen fijne zaterdag voor zowel vv Moerkapelle als vv Moordrecht. In Woerden was VEP veel te sterk voor Moerkapelle en won met 4-0. Moordrecht speelde in Bodegraven tegen ROHDA’76 en kreeg met 5-0 een oorwassing. Na de redelijke seizoenstart van beide teams lijkt het nu meer een herhaling te worden van het vorige seizoen met veel grote nederlagen. Bij Moordrecht vertrekt trainer Dennis de Jong aan het einde van het seizoen.
In de vierde klasse F is onverwacht maar zeker niet onverdiend vv Nieuwerkerk winterkampioen geworden, in twee weken werd de achterstand op vv CKC omgevormd naar een kleine voorsprong. Zelf wonnen de Roodzwarten uit bij Bolnes die vorige week CKC nog over de knie gooide. CKC verloor in Rotterdam kansloos tegen Hilligersberg met 2-0. De wedstrijd van vv Groeneweg was afgelast.

Volleybal heren
de heren van CAS CRM-ZVH speelde zaterdag hun laatste competitiewedstrijd in 2018 tegen hekkensluiter Sudosa-Desto uit Assen. Gezien de stand op de ranglijst mocht dit geen probleemwedstrijd voor de Zevenhuizense heren worden en dit werd het ook niet. Via de setstanden 25-14, 25-14 en 25-21 werd dit een reguliere 3-0 overwinning. ZVH staat op derde plek in de Topdivisie met maar 2 punten achterstand op koploper Inter Rijswijk. Maatwerkers VCN moesten aantreden tegen deze koploper maar kon niet veel doen en verloor met 3-0.

foto : André Dirks – ZVH

Volleybal dames
De dames van Jumbo ZVH kregen zaterdag in eigen huis de hekkensluiter van de derde divisie, Fysiotherapie Scheepjeshof/VCV uit Veenendaal op bezoek. Op papier zou dit een makkelijke wedstrijd moeten worden voor de Zevenhuizense dames, maar niets is minder waar. Een futloos spelende Zevenhuizen kon geen deuk in een pakje boter slaan en moest toezien dat VCV via de setstanden 18-25, 16-25, 25-27 en 21-25 een gedegen 4-0 overwinning boekte en de vijf punten mee naar huis nam.

Volleybal meisjes
Afgelopen zaterdag speelden de meisjes junioren van Zevenhuizen in Swanla tegen de junioren uit Bergambacht Thor MA1. In een goede wedstrijd wisten de dames junioren via de setstanden 25-16, 25-18, 26-24 en 25-18 de volle winst van 4-0 te behalen. De dames junioren werden goed gesteund door alle ouders en vrienden op de tribune en dat het gewenste effect. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Luuk van Mullem konden de dames gehuldigd worden en werd er gefeest op het Kampioenschap van de eerste klas G. Het team gecoacht door trainer Dick Braat bestaat uit aanvoerster Finola Parkinson, libero Rianne Hulst en Manon Helmink, Ilsa van der Heijden, Tara van Es, Nienke, Lekkerkerk, Sam Scheffers, Julia Zwinkels en Stacey Maaskant.

Korfbal
CKV Nieuwerkerk is met beide benen terug op de grond na een terechte nederlaag in Zoetermeer. Promovendus De Meervogels was na een 14-13 ruststand met 24-19 te sterk voor de voormalig koploper Nieuwerkerk. Na drie prachtige wedstrijden was het ditmaal even slikken voor Nieuwerkerk.

Taekwon-do
Zo vlak voor het einde van het jaar werden bij Taekwon-Do club Jungshin Kwan nog de nodige examens afgenomen en behaalden 24 leden hun volgende graad. Voor Andrew Mostert en David Rietveld was het een extra speciale dag, zij behaalden de felbegeerde zwarte band. In dit uitgebreide examen demonstreerden zij onder andere stijlpatronen, sparringsvormen, zelfverdediging en breektechnieken. Boosabum Hans Slegtenhorst ging hen twee jaar geleden al voor met het behalen van deze graad en deed afgelopen weekend examen voor 2e Dan. Ook hij demonstreerde zijn kunnen aan de examencommissie en de aanwezige toeschouwers. Hij is hiermee het eerste lid dat deze graad behaald in de geschiedenis van de Nieuwerkerkse club. Al met al een geweldige afsluiting van een succesvol sportjaar.
(Zie kopfoto boven, bron Jungshin Kwan) 

Turnen
Bij de districtswedstrijd voor de derde divisie van het district Zuid-Holland in Hellevoetsluis waren er wisselende resultaten voor selectie turnsters van NGV, die geheel in nieuwe turnkleding gestoken waren. Zowel zaterdag als zondag vonden er in verschillende categorieën wedstrijden plaats op de vierkamp. Zaterdag eindigde Rosalie Koole op de zeventiende plek  bij Jeugd-1 N4. Jet Noomen en Britt van Tuinen behaalden respectievelijk een vijftiende en een achtste plek bij de Jeugd-2 E. Op zondag vroeg in de ochtend kwamen de turnsters Tes ten Berge, Dane Boer, Floor van Duijl en Leona van den Bosch in actie in hun categorie Pupil-1 N3. Zij behaalden achtereenvolgens de vijfde, achtste, veertiende en zestiende plaats. Vervolgens was het de beurt aan de turnsters in de categorie Pupil-2 N3, waarbij Danique van Dijk (6de), Evi Schenkel (7de) en Fabienne Broeder (9de) zich van hun beste kant lieten zien. De dag werd afgesloten door de dames in de klasse Junior D, waar Sanne Bevers een hele mooie vierde plaats wist te bemachtigen. Annika Mooijman en Anne Korthagen turnden naar een goede zesde en dertiende plaats. 16 en 17 februari 2019 zullen de dames voor een tweede keer in actie komen, waarna de best gekwalificeerde op basis van de beste resultaten in de twee wedstrijden, doorstromen naar de district finale en de halve finale van het NK.

Volg het laatste nieuws

2,155FansLike
272VolgersVolg
420VolgersVolg