8.5 C
New York
donderdag 28 mei 2020

Buurtapp Nieuwerkerk aan den IJssel verrast burgemeester Kats

In zijn laatste “normale” raadsvergadering werd burgemeester Kats verrast. Nynke en Anja van de buurtapp Nieuwerkerk aan den IJssel hadden zich bij de griffie aangemeld voor het spreekrecht over het agendapunt Kadernota integrale veiligheid. Maar in plaats over deze kader nota te gaan praten werd burgemeester Kats verrast door een dankwoord over de samenwerking en zijn betrokkenheid bij de buurtapp :

Geachte burgemeester,

We noemen u dan burgemeester, maar eigenlijk was u voor ons een burgervader. Zoals u zich interesseerde in de gemeente Nieuwerkerk maar ook in de gehele gemeente Zuidplas, leek het wel alsof het uw kind was.
Vandaar dat ik de voorkeur heb om u eerder burgervader te noemen dan burgemeester, meesters zijn streng althans zo heb ik ze altijd ervaren. 3 jaar geleden werd de buurtapp opgericht door Nynke en vanaf het eerste moment was de gemeente betrokken door middel van gesprekken voeren. Zo werd tijdens deze gesprekken onder andere het donkere dagen offensief en het politiebureau besproken.
Wat u siert als burgervader was tijdens het jaarlijksedinner van de buurtapp dat u bij iedere vrijwilliger even een praatje kwam maken en bedanken voor de inzet, iets dat zoals een vader bij zijn kinderen doet.
Ondertussen is er een traditie ontstaan en dat zijn de cupcakes van Nynke, en die cupcakes waren volgens mij de reden dat u zo betrokken was bij de buurtapp. Vandaar dat wij als buurtapp u nog 1 keer een cupcake willen aanbieden , en hoop dat uw opvolger net zo betrokken is bij de gemeente en de buurtapp, en een voorkeur voor cupcakes heeft.

Hierna werd een grote taart aan de burgemeester aangeboden. Kats reageerde gevat “Normaal had ik moeten ingrijpen maar voor een compliment te krijgen liet ik gaan. Het is mijn waardering meer dan waard voor jullie buitengewone inzet voor de buurtapp. De cupcakes zijn ook altijd erg lekker!”.

Foto boven : Rob Belterman, onder Nynke Bosselaar


Volg het laatste nieuws

2,231FansLike
323VolgersVolg
480VolgersVolg