Politie pakt twee jongens op na klopjacht in Moordrecht (update)

De politie heeft uiteindelijk toch twee jongens opgepakt na een uitgebreide klopjacht in Moordrecht. Dat heeft een woordvoerder van de politie zaterdagavond 22 december aan Gouwe IJssel Nieuws laten weten. De twee 15-jarige jongens uit Moordrecht zijn gepakt op verdenking van heling van goederen. Ontkennen is lastig voor de verdachten want ze waren in het bezit van gestolen goederen. Of ze ook bij de diefstal van de goederen betrokken zijn wordt onderzocht.

De politie begon de zoektocht nadat een getuige had gemeld dat 4 Marokkaanse jongens op een scooter zonder kentekenplaten reden. Deze jongens voelden zich betrapt door de getuige. Het viertal liet daarbij de scooter achter op de Ambachtweg en renden weg. De politie is direct op zoek gegaan naar de jongens. Het lokale team van de politie in Waddinxveen en Zuidplas kreeg daarbij hulp van collega’s uit de regio. Ook werd een politiehelikopter ingezet om de jongens te achterhalen. Vanuit de meldkamer werd een Twitterbericht gestuurd met een signalement van het viertal. Ook zette de politie Burgernet in om inwoners te vragen om uit te kijken naar het viertal.

De eerste aanhouding werd gedaan op de IJsseldijk tussen Moordrecht en Gouda. De tweede 15-jarige werd rond 17:00 uur in zijn woning in Moordrecht aangehouden. De politie onderzoekt de identiteit van de andere 2 verdachten.

politie klopjacht