8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Waddinxveens mannenkoor Gouwestem en Jan Vayne treden op bij korenconcert De Doelen voor inzameling t.b.v. behandeling alvleesklierkanker

Op zaterdag 12 januari 2019 wordt in De Doelen te Rotterdam een groot korenconcert georganiseerd voor de actie Support Casper. Met dit concert wordt de campagne van Prof. dr. Casper van Eijck uit het Erasmus MC gesteund, die onderzoek financiert naar een nieuwe behandelmethode voor alvleesklierkanker. Het Waddinxveen mannenkoor Gouwestem is onderdeel van het muzikale programma.

Aan dit middagconcert werkt een viertal koren mee: het Inspire2LiveChoir uit Alblasserdam en het zusterkoor Choir4Hope uit Barneveld (gezamenlijk 340 stemmen) o.l.v. dirigent Peter Overduin en het Chr. Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem en The Martin Mans Formation (gezamenlijk 220 stemmen) o.l.v. dirigent Martin Mans. Sopranen Annelies Schep en Nynke de Jong geven de korenzang  een extra dimensie.

Muzikale ondersteuning is er door pianovirtuoos Jan Vayne aan de vleugel, organist André de Jager en het trompetduo Arjan en Edith Post.

De koren Inspire2LiveChoir en Choir4Hope zingen uitsluitend voor de kankerbestrijding en zijn hierin uniek in Nederland. Dit jaar zijn de opbrengsten van de concerten bestemd voor de actie Support Casper.

Het concert begint om 14:00 uur, de zaal is vanaf 13:30 uur geopend. Kaarten kosten € 20,- p.p. (t/m 12 jaar € 5,- p.p.) en zijn verkrijgbaar via de kassa van “De Doelen” (tel. 010-2171717) of via Inspire2LiveChoir (06-40329257).

Kopfoto: website deGouwestem.nl

Jan Vayne
Prof.Dr. Casper van Eijck
Advertentie