Drie aanhoudingen tijdens oud en nieuw in Moerkapelle

De brandweer van Zoetermeer werd tijdens oud en nieuw op de Herenweg in Moerkapelle gehinderd door een groep van tientallen personen toen zij omstreeks 00:50 uur een brandende aanhanger met pallets wilden blussen. De hulpverleners werden bekogeld met vuurwerk.

Agenten van de mobiele eenheid traden op om de groep personen uiteen te drijven om werkruimte voor de brandweer te creëren. Hierbij werden drie personen aangehouden het gooien van (zwaar) vuurwerk, openlijke geweldpleging, belediging en het niet voldoen aan een bevel of vordering. Ook later in de nacht moest de ME er aan te pas komen in de Raadhuisstraat toen ook daar een vuurtje was aangestoken.

Burgemeester Kats liet zich op nieuwsjaarsdag, voor zijn doen, wederom fors uit in een tweet over de gebeurtenissen in Moerkapelle :”De jaarwisseling is, op laakbaar gedrag van een groep minkukels in #Moerkapelle na, feestelijk verlopen.”

Tijdens de nacht waren er 3 kleine buitenbrandjes in Nieuwerkerk aan den IJssel die zonder problemen door de brandweer zijn geblust.

Foto boven : Jacoline Rog