8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Nieuwjaarsduik Nesselande 2019 drukker dan ooit (video)

De traditionele Nieuwjaarsduik in Rotterdam Nesselande mocht bij de editie van 2019 rekenen op een fikse toename van deelnemers. Enerzijds door de goede weersverwachting, maar de organisatie had zich ook ingespannen om het evenement bij iedereen onder de aandacht te krijgen.

Esther Schulte van bewonersverening WONIO heeft – samen met vele vrijwilligers – de handen volgehad aan de organisatie van de 12e editie van de Nieuwjaarsduik Nesselande. De opkomst is boven verwachting, waardoor lange rijen ontstaan bij de inschrijftafels. De vrijwilligers zetten alle zeilen bij om de deelnemers snel in te schrijven. Hoewel de weersverwachting niet slecht is, staat er een frisse wind op de hoek van het winkelcentrum, waar de inschrijftafels staan. Het aantal bestelde ijsmutsen blijkt vanwege de hoge opkomst helaas onvoldoende te zijn, waardoor veel deelnemers mutsloos aan de duik moeten deelnemen. (tekst gaat verder onder de foto’s)

Na het inschrijven gaan de deelnemers richting strand, waar ze wachten op het team van Corpoforte dat o.l.v. Kay Sijtsema en Amber Reijm de warming-up zal verzorgen. Veel deelnemers staan in badpak te springen en te boksen. Dat de geluidsinstallatie onvoldoende vermogen had om boven het geluid van het publiek uit te komen bleek, toen afgeteld werd. De meeste deelnemers haakten pas in bij 2, 1, om vervolgens met een sprint de Zevenhuizerplas in te rennen.

Na afloop van de duik konden de deelnemers een kop erwtensoep van een mutsenmerk halen bij Verhage op het Maltaplein.

Bekijk hier het videoverslag dat Gouwe IJssel Nieuws van de duik maakte.

Advertentie